Antares

Samen met de woningcorporatie Antares zijn wij aan de slag gegaan met hun energiebeheer. Daarnaast heeft de woningcorporatie ons gevraagd om hun duurzaamheidsbeleid te vertalen naar praktische KPI's (kritieke prestatie-indicatoren). Een veelzijdige samenwerking op het gebied van zowel energie als duurzaamheid dus!

Meer grip op energiekosten met ons energiebeheer

Woningcorporatie Antares heeft gebruik gemaakt van ons energiebeheer om haar energiekosten te verlagen en duurzaamheid te verhogen. Middels onze energie inkoop hebben we gefaciliteerd dat Antares nu groene energie inkoopt voor een lagere prijs dan grijze energie. Daarnaast hebben we energiekosten uit het verleden onder de loep genomen middels de energiefactuurscan, waarbij energiefacturen tot vijf jaar terug gecontroleerd zijn op fouten. Teveel gemaakte kosten zijn door ons vervolgens teruggevorderd. Op deze manier kan Nibag met behulp van energiebeheer alle energiekosten optimaal beheren voor Antares.

IP210423LH1-039

Energielabeling op orde met actuele database

Antares heeft Nibag ook ingeschakeld voor het opstellen van energielabels voor hun vastgoed. Samen zorgen we ervoor dat de database van energielabels op orde is en blijft. Dit doen we door het projectmatig actualiseren van de labels tezamen met het anticiperen op de toekomst. Hierdoor kan er beleidsmatig gestuurd worden, omdat energetische informatie in de database altijd actueel is.

Dienstlijn Energie
IP230921LH1-025
IP210423LH1-039
IP230921LH1-025

Scenarioberekeningen: in kaart brengen en doorrekenen van maatregelpakketten

Verder heeft Nibag samen met Antares en ketenpartners maatregelpakketten in kaart gebracht en doorgerekend. Deze scenarioberekeningen geven inzicht in de huidige energieprestatie van woningen en de impact van maatregelpakketten op de energieprestatie, warmtebehoefte en CO2-uitstoot. Dit geeft Antares inzicht in besparingsmogelijkheden en het verduurzamingspotentieel van verschillende maatregelpakketten, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen maken ten aanzien van hun vastgoed.

Inzicht in renovatieopgave

Naast het sturen op indicatoren, zoals het energielabel, is er ook op woningniveau in kaart gebracht hoeveel enkel glas en ongeïsoleerde spouwmuren het vastgoed van Antares heeft. Op basis van de betrouwbare data die onze inspecteurs verzamelen en onze adviseurs digitaal verwerken, kan er op tactisch en strategisch niveau worden gestuurd op de doelen vanuit de Rijksoverheid. Hierdoor krijgt de Antares meer inzicht in de prioritering en omvang van de renovatieopgave die ze de komende jaren te wachten staat. Aan de hand hiervan heeft Antares het vervangen van enkel glas en spouwmuurisolatie snel in gang kunnen zetten, wat ten goede komt van de huurders. Hiermee hoopt Antares de energiearmoede te kunnen verminderen.

De volgende stap: voorbereidende energietransitie

De volgende belangrijke stap in het slim verduurzamen is het koppelen van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) aan de ingrepen die op woningniveau nodig zijn ter voorbereiding op de energietransitie. We zijn samen met Antares en ketenpartners aan het onderzoeken hoe verduurzamingsdoelstellingen behaald kunnen worden en hoe de onderhoudsplannen hier naadloos op kunnen worden afgestemd. 

Slim verduurzamen
IP240704LH1-142
IP240704LH1-142

Advies nodig?

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen
betekenen? Neem dan contact met ons op!

Envelop info@nibag.nl
telefoon wit 088 9 600 900
Neem contact op
Vragen? Bel ons!
Contact Algemeen 4