De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Maatwerkadvies DuMo

Verduurzaming van monumenten is vaak een lastige opgave. De wens om een monument energiezuinig te maken kan immers wringen met de (beschermde) cultuurhistorische waarde van het pand. Wat is technisch mogelijk? Waar trekt de overheid een grens? Wat zijn uw wensen? En, niet geheel onbelangrijk, wat is uw budget? Dat is waar onze erfgoedspecialist om de hoek komt kijken voor Duurzaamheidsadvies Monumenten (DuMo).

Duurzame Monumenten

Kennis van het monument vormt de basis voor verduurzaming. Het gaat hierbij om de zogenaamde aanraakbaarheid van uw monumentale pand. Bij het zoeken naar oplossingen om uw monumentaal pand energiezuiniger te maken, is het belangrijk om de monumentwaarden in het oog te houden. In veel monumenten en historische gebouwen zijn (daardoor) niet alle huidige technieken toepasbaar. Creativiteit is nodig om de huidige maatstaven op het gebied van energiezuinigheid te kunnen toepassen. In veel gevallen zijn duurzame maatregelen goed in te passen binnen de uitgangspunten voor de omgang met monumenten: minimaal ingrijpen, hergebruik en reversibiliteit (omkeerbare aanpassingen). De mogelijkheden op het gebied van isolatie (vloer/gevel/dak/beglazing), (duurzame) installaties en opwekking en tips en trucs om comfort te verhogen en energiekosten te verlagen worden bekeken.

Maatwerkadvies DuMo

Door middel van een inspectie wordt de huidige stand van zaken vastgesteld. Aan de hand van een analyse van de huidige situatie wordt een DuMo opgesteld. De verbeteringen die het beste bij uw wensen, uw budget en uw pand passen worden op een rij gezet.

Hierbij wordt gekeken naar de voordelen, nadelen, investeringen, terugverdientijd, maar ook naar de financieringsmogelijkheden en belangrijke juridische aspecten. De thema’s bouwhistorische waarden, energiekosten en – verbruiken, opwekking en bewustwording (bespaartips) komen aan bod. 

Heeft u interesse in DuMo?

Neem dan contact met mij op om aan de slag te gaan. Graag ontvang ik dan enkele gegevens over uw woning. De bouwtechnische opname plan ik graag in overleg met u, nadat ik deze gegevens heb ontvangen. Deze opname neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag.

Door het maatwerk op het gebied van bouw- en installatietechniek en het analyseren van de energierekening en de wensen van de gebruiker wordt de stand van zaken in kaart gebracht. De status en omschrijving van het monument bieden inzicht in de aanraakbaarheid. Door de multidisciplinaire aanpak van Nibag, met de kennis en ervaring van cultuurhistorie en bouwhistorie, zorgen wij voor instandhouding of zelfs verbetering van uw monumentale erfgoed.

Wij combineren onze kennis van energie met onze passie voor erfgoed!

Veelgestelde Maatwerkadvies DuMo

Wat kost het?

Een volledige DuMo maatwerkadvies rapportage kost u slechts € 750,-. In sommige gemeenten zijn deze kosten (voor een deel) subsidiabel. Neem hiervoor contact op met ons of met uw gemeente.

Wat kan ik verwachten van de rapportage?

In de rapportage wordt uw monumentale woning volledig doorgelicht op de mogelijkheden ten aanzien van de verduurzaming van uw monumentale woning waarbij rekening wordt gehouden met de praktische uitvoerbaarheid en de aanraakbaarheid van het monument. Hierbij wordt gekeken naar de voordelen, nadelen, investeringen, terugverdientijd, maar ook naar de financieringsmogelijkheden en belangrijke juridische aspecten. De thema’s bouwhistorische waarden, energiekosten en – verbruiken, opwekking en bewustwording (bespaartips) komen aan bod.

Wanneer komt de inspecteur langs?

De bouwkundige opname wordt in overleg met u ingepland.

Ik heb een specifieke vraag over mijn monument, wat moet ik doen?

In afwijking van een volledig maatwerkadvies kunt allereerst kiezen voor het zogenaamde ‘keukentafelgesprek’.  Tijdens het keukentafelgesprek kunt u alle vragen over uw monument aan de adviseur stellen. De multidisciplinaire aanpak van Nibag zorgt ervoor dat alle facetten worden bekeken in de mogelijkheden tot de verduurzaming van monumenten.

Mijn monument is onlangs verduurzaamd, wat kan ik doen?

Dat is geweldig. Uw kennis en ervaringen kunt u met ons delen of samen met uw buurtgenoten delen.

Een voorbeeld om uw kennis en ervaringen te delen is door middel van het programma Buurkracht. Nibag is sinds 2015 partner van Buurkracht. Dat wil zeggen dat we Buurkracht ondersteunen, door iedere buurt advies te geven in de vorm een Woningscan en een Buurtscan. Voor de hele buurt zetten we het energieverbruik en de energiebesparende mogelijkheden op een rijtje. Zo geven we de hele buurt inzicht in de kosten en de baten van energiebesparing thuis. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

€ 750,-

INTERESSE