De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Een terugblik op de nieuwe vakbeurs MONUMENT

17 juli 2019

In mei dit jaar vond de vakbeurs MONUMENT plaats in Den Bosch. Een nieuwe beurs over beheer en behoud van gebouwd erfgoed. Ruim tweeduizend erfgoedprofessionals bezochten de Brabanthallen en lieten zich informeren over de laatste ontwikkelingen binnen de sector. De redactie van ErfgoedMagazine vroeg drie exposanten naar hun ervaringen. Een daarvan was onze eigen Gijs. Hieronder leest u zijn interview met ErfgoedMagazine. 

Gijs Verkuijlen, adviseur Duurzame Monumenten bij Nibag en gast-adviseur op de stand van Nationaal Restauratiefonds vertelt: “Wij hadden deze keer als Nibag geen stand, maar ik was op woensdag 15 mei uitgenodigd door het Nationaal Restauratiefonds om als ‘gast-adviseur’ op hun stand aanwezig te zijn. Zij wilden bezoekers aan de beurs graag informeren over
het verduurzamen van monumenten. Omdat zij daarover zelf slechts beperkt kennis in huis hebben, waren er drie experts op het gebied van het verduurzamen van monumenten, waaronder ik dus, uitgenodigd om vragen over dit onderwerp te beantwoorden.”

Hoe kijk je terug op de beurs?

“Ik heb de beursdag ervaren als een redelijk drukke dag, waarbij ik veel monumenteigenaren op weg heb kunnen helpen in hun zoektocht naar verduurzaming. Daarnaast heb ik als ‘collega-voor-één-dag’ ook vele leuke contacten opgedaan bij het Restauratiefonds, waarbij de gesprekken over de fnanciering van monumenten ook mijn kennis daarover heef vergroot. Het Restauratiefonds had als beurs-actie het verloten van 3 gratis scans (uitgevoerd door de duurzaamheid-experts) en daar werd graag gebruik van gemaakt, gezien de vele inschrijvingen. Deze mogelijkheid, die mij door het Restauratiefonds geboden werd, heb ik graag aangenomen. Onze expertise komt in een groot landelijk daglicht te staan, terwijl voor ons bedrijf weinig middelen benodigd waren. Mocht deze kans zich volgend jaar weer voordoen zou ik het direct weer doen.”

Het hele artikel lezen? Klik dan hier

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht