Slimme meter inzetten voor informatieplicht

23 mei 2019

Over iets minder dan anderhalve maand is de deadline van de informatieplicht. Dit betekent dat u, wanneer uw energiegebruik boven de drempelwaardes komt, voor 1 juli in het e-loket moet aangeven hoever uw organisatie is met het nemen van energiebesparende maatregelen. U hoeft alleen aanpassingen te doen die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. Een erkende maatregel die makkelijk door te voeren is én waar u snel winst mee boekt, is het plaatsen van een slimme monitor.

Minder ingrijpend, meer winst

U vult het e-loket in aan de hand van een erkende maatregellijst. Een maatregel die onder deze lijst valt, is onze energiemonitor. Deze aanpassing is niet alleen makkelijk in te voeren, maar u behaalt ook snel resultaat. De energiemonitor laat uw energieverbruik zien in een grafiek. Zo wordt in één oogopslag duidelijk wat uw energieverbruik is in een geselecteerde periode. Als u bijvoorbeeld ziet dat er ’s avonds onnodig veel  energie verbruikt wordt, dan kunt u hier snel op inspelen en bespaart u direct op uw energiekosten.

Wat levert het u op?

  • Online portal om uw energieverbruik weer te geven;
  • Inzicht in uw verbruik, waardoor een kleine aanpassing, zoals de verwarming dichtdraaien, eindelijk betekenis krijgt;
  • Tariefscan van uw meetdienstcontracten, waardoor u direct inzicht krijgt in of u teveel betaalt.

Benieuwd geworden naar wat een slimme monitor u oplevert? Neem dan contact op met Anita van Doorn – Dekker | a.v.doorn@nibag.nl of 088 9 600 900.

Meer weten over het gebruik van Slimme Meters?

NEEM CONTACT OP

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht