Projectlocatie

Contactpersoon

Jacco Bakker
Directeur / Partner

Ontbijt van de duurzaamheid

Het “Ontbijt van de Duurzaamheid” is een initiatief van Metsens en Nibag. De bedoeling van het ontbijt is te kijken hoe gemeenten omgaan met duurzaamheid. Luisteren, praten, discussiëren, van elkaar leren en elkaar inspireren zijn de hoofdzaken tijdens het ontbijt. Ter illustratie nemen wij u mee naar de sessie in Noord-Brabant van 12 november.

Er waren in totaal bijna 20 personen aanwezig. De meeste deelnemers waren vertegenwoordigers vanuit verschillende gemeenten, maar daarnaast ook van Buurkracht en Fudura. Buurkracht brengt mensen en wensen in een buurt bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Fudura zorgt voor betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening in de zakelijke markt. Beide organisaties zijn onderdeel van Enexis.

De sessie vond plaats op kinderboerderij NME de Elzenhoek in Oss. Het biologische en duurzame ontbijt was verzorgd door het Raadhuis Lithoijen uit Lithoijen. Er was voor deze locatie gekozen, omdat kinderboerderij De Elzenhoek duurzaam is gebouwd en duurzaam wordt gerund. Bij dit ontbijt werden lokale producten gebruikt uit de landwinkel en bakkerij Lamers.

De sessie was in verschillende delen opgedeeld. Talitha Vissers van De Elzenhoek trapte af met een introductie over de kinderboerderij. Talitha vertelde hoe de kinderboerderij is ontstaan en waarom De Elzenhoek een duurzame kinderboerderij is. Iben van Paridon gaf een presentatie over Metsens. Iben vertelde meer over het bedrijf en liet een demo zien van de software voor energiemonitoring. Jacco Bakker van Nibag gaf daarna een presentatie over de zienswijze op energie. Na de presentatie van Nibag startte de groepsdiscussie die ging over duurzaamheid. De deelnemers dienden een aantal punten opnoemen die ze belangrijk vonden. Uit al deze punten moesten de deelnemers ook een top vijf maken. Van de meest gekozen termen werd een slogan gemaakt. De uiteindelijke slogan naar aanleiding van de discussie is geworden: “Door te besparen verdienen we samen een duurzame toekomst”.

Het voorbeeld dat hierboven is besproken, is de basis van het Ontbijt van de Duurzaamheid. Het Ontbijt van de Duurzaamheid wordt altijd erg positief ontvangen. Om deze reden bouwen wij in de toekomst dit initiatief ook verder uit en zullen er meerdere sessies volgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacco Bakker | j.bakker@nibag.nl of 088 9 600 900

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht