Nog éénmaal: de SDE+ subsidie!

27 februari 2020

Voor zakelijke investeringen in hernieuwbare energie bronnen, zoals zonnepanelen op uw gebouw, kan dit jaar nog eenmaal SDE+ subsidie worden aangevraagd. Van 17 maart tot en met 2 april 2020 wordt de regeling voor de laatste keer opengesteld.

Wat houdt de subsidie in?

De SDE+ is een exploitatiesubsidie en geeft gedurende een aantal jaren een ruime vergoeding van een aantal eurocent per kWh duurzaam opgewekte energie. De terugverdientijd van uw investering wordt daarmee sterk verkort. Wegens beëindiging van de huidige regeling kan er dit voorjaar nog een laatste keer een aanvraag worden gedaan. Mocht u overwegen om te investeren in duurzame energie, dan adviseren wij om een SDE+ aanvraag voor te bereiden.

Vervanger: de SDE++

In september 2020 opent een nieuwe regeling, namelijk de SDE++. Het beschikbare budget wordt dan verdeeld over uiteenlopende, deels nieuwe technieken die als doel hebben CO₂-emissies te reduceren. De publicatie van de officiële regelgeving en de voorwaarden van de SDE++ volgen later dit jaar. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte!

Hulp nodig bij de voorbereiding van uw project en de subsidieaanvraag?

Wij adviseren regelmatig over subsidiemogelijkheden, we hebben ervaring met het voorbereiden van projecten voor de subsidieaanvraag en met de realisatie van duurzame energie projecten. Als u hier vragen over heeft en geadviseerd wil worden, dan komen we graag in contact met u!

Meer weten? Neem contact op met Lars de Jonge op 06 30 56 80 58 of mail naar l.d.jonge@nibag.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht