Nibag nodigt bewoners Zuiderwaterlinie uit tot verduurzamen!

02 juni 2017

Deze week ontvangen bewoners van een monumentale woning in Ravenstein, Grave en Bergen op Zoom onze brief op de mat waarin zij worden uitgenodigd om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun monumentale woning.

Deze uitnodiging maakt deel uit van onze campagne rondom het verduurzamen van monumentale woningen in de vestingsteden van de Zuiderwaterlinie. Ten tijde van de tachtigjarige oorlog is deze linie ontstaan. Een stelsel van dijken, sluizen en vestingwerken moest de vijand op afstand houden. Hiervoor werd gebruik gemaakt van inundatie, ofwel het onder water laten lopen van de gebieden tussen deze steden. Vele van deze vestingsteden, zoals Ravenstein, Grave en Bergen op Zoom zijn uitgegroeid tot historische binnensteden met vele monumentale woningen.

Graag willen wij ons steentje bijdragen aan het doorgeven van dit cultureel erfgoed aan de volgende generaties. Op een verantwoorde manier zullen deze monumenten met de eisen van de huidige tijd mee moeten gaan. Mede daarom richten wij onze pijlen op het verdedigen van het culturele erfgoed en het verduurzamen van monumentale woningen in de vestingsteden in de Zuiderwaterlinie!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gijs Verkuijlen | g.verkuijlen@nibag.nl of 088 9 600 900.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht