Nibag helpt Vesteda bij uitgifte groene obligatie

06 juni 2019

Onlangs debuteerde woningbelegger Vesteda met haar inaugurele groene obligatie. Deze obligatie is in het leven geroepen om in het verduurzamen van hun vastgoed te kunnen investeren. Vesteda is de eerste partij in Nederland die dit op woningen toepast en Nibag heeft hier een handje bij geholpen.

Green bond om vastgoed te verduurzamen

Voor de obligatie maakt Vesteda gebruik van de ‘green bond’ constructie van ABN AMRO. Deze groene obligatie werkt als volgt.  Een institutionele belegger koopt een ‘schuldbewijs’ van een bank of bedrijf. De lening wordt ingezet om projecten te kunnen verduurzamen. Zo weten institutionele beleggers precies wat de duurzame impact is.

In dit geval is Vesteda dus diegene die de obligatie verstrekt.  Beleggers kunnen hiermee investeren in het verduurzamen van het vastgoed van Vesteda.  Zo zal de opbrengst worden gebruikt voor de financiering van woningen met een minimum A EPC label en om het EPC-label van woningen te verbeteren met minimaal twee stappen tot minimaal een C-label.

Hoe past Nibag in dit plaatje?

Om de lening te krijgen, moest Vesteda aan allerlei eisen voldoen. Nibag heeft geholpen om hiervoor de bewijslast aan te leveren. Zo moest er aangetoond worden welke energiebesparende maatregelen er genomen gaan worden en moest de CO2 reductie bepaald worden.

Meer weten hierover? Neem dan contact op met Alexander Berk | a.berk@nibag.nl

Bron: https://nieuws.vesteda.com/vesteda-eerste-woningbelegger-met-uitgifte-van-een-groene-euro-obligatie/

Meer weten?

NEEM CONTACT OP

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht