Nibag gaat samenwerken met de gemeente Almere!

09 juli 2019

Met gepaste trots maken wij graag bekend dat wij gaan samenwerken met de gemeente Almere. Op het moment is het zo dat de gemeente een veelvoud aan overeenkomsten en inspectiewerkzaamheden heeft. Dit heeft er toe geleid dat er geen eenduidige werkwijze is en rapportages op verschillende manieren worden opgesteld en aangereikt. Bovendien heeft iedere opdrachtnemer een eigen adviesmethodiek en is er een veelvoud aan inspecteurs en adviseurs. De samenwerking met Nibag gaat hierin verandering brengen.

Eenduidige werkwijze met oog op de toekomst

De nieuwe langdurige overeenkomst tussen de gemeente Almere en Nibag  biedt de mogelijkheid om op een integrale en eenduidige wijze vastgoedinformatie te verzamelen en te borgen. Hierbij gaat Nibag proactief ondersteunen op het gebied van (brand)inspecties voor gemeentelijke gebouwen met een totale omvang van ca. 530.000 m2 bvo.

“Eenduidigheid bij het inspecteren en adviseren is de basis voor het toekomstig borgen en beheren.”

Wat gaan we precies doen?

Nibag ondersteunt de gemeente Almere bij het opstellen van een gestandaardiseerde inspectiemethodiek om de (brand)veiligheid van de vastgoedportefeuille in beeld te brengen. Dit biedt de mogelijkheid om op een objectieve, heldere, eenduidige en onderling vergelijkbare wijze de (brand)veiligheidsstaat en eventuele gebreken bij diverse gebouwtypen in de vastgoedportefeuille in kaart te brengen.

Door middel van een initiële inspectie (nulinspectie) brengen wij in beeld of de gebouwen in de huidige staat voldoen aan het vereiste en/of gewenste (brand)veiligheidsniveau. In dien dit niet het geval is, brengen we in kaart welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Daarnaast adviseren wij de gemeente Almere op basis van de risico’s met gelijkwaardige oplossingen. Hiermee geven wij inzicht in het gewenste veiligheidsniveau versus kosten. Door dit vast te leggen en te borgen, kunnen discussies in de toekomst worden voorkomen.

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen? Lees hier meer over onze (brand)veiligheidscans of neem contact op met Robert Hogt | r.hogt@nibag.nl of 06 29581603.

Meer weten?

NEEM CONTACT OP

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht