Miljoenen huizen op lawaaiige plekken

23 oktober 2018

Miljoenen huizen in Nederland hebben last van geluidsoverlast. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. En dan niet van de blaffende hond van de buren of een druk terras, maar van omgevingslawaai, zoals van het verkeer, treinen of de industrie.

Slecht gesteld met geluidoverlast

Het onderzoek van RTL laat zien dat het in Nederland niet zo goed is gesteld met geluidsoverlast. Miljoenen woningen zouden op een lawaaiige plek staan. Bij één derde zou het omgevingsgeluid zelfs hoger liggen dan 55 decibel. Problematisch, want die voorbijrazende treinen, overvliegende vliegtuigen en toeterende auto’s zijn niet alleen vervelend. Omgevingslawaai blijkt ook nog eens schadelijk te zijn voor de gezondheid.

Hoeveel geluidsoverlast heeft u?

Bron: RTL Nieuws

Geluidsoverlast? En dan?

Als woningen, scholen of zorginstellingen binnen de zone van een weg, spoorbaan of vliegveld (komen te) liggen, moet de akoestische situatie in beeld worden gebracht. Hiervoor bent u bij Nibag aan het juiste adres. NIBAG stond ooit voor Nationaal Instituut Begeleiding en Advisering Geluidsisolatie. Geluidsanering zit dus letterlijk in ons DNA! Inmiddels mogen wij ons een leidend speler binnen deze markt noemen. Zo hebben wij de geluidsanering voor Rijkswaterstaat en Defensie gedaan, waar wij als adviseur betrokken waren bij de geluidsanering van Schiphol en Maastricht Aachen Airport. Wilt u graag meer weten over hoe Nibag u kan helpen? Neem contact op.

 

Bronnen:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4444826/staat-jouw-huis-de-herrie
https://www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/2018/08/saneringsdag-2018/

Meer informatie?

Neem contact op

Stop op subsidie

Voor de sanering van geluidshindersituatie kunnen gemeente en provincies subsidie (Ssv) aanvragen. Alleen zal deze op termijn voor een groot deel verdwijnen. Tot het moment dat de sanering in de Omgevingswet zal zijn opgenomen, blijft de huidige regeling van kracht. Voor zover nu bekend, is het voor gemeenten ook mogelijk om in 2019 en 2020 subsidie aan te vragen voor de voorbereiding van saneringsprojecten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht