Kent u onze dienst de Energie Route al?

23 januari 2017

Kent u onze dienst de Energie Route al? Dit advies op strategisch niveau geeft u de mogelijkheid om uw bestaande doelstellingen te toetsen en aan te scherpen. Gebruikt uw organisatie bovengemiddeld veel energie, of bent u juist al energiezuinig? Is uw duurzaamheidsbeleid wel reëel? Of kunt u juist de lat hoger leggen? De Energie Route is uw navigatie in de richting van een doelbewust energie efficiënte organisatie in de toekomst.

Wat?
Nibag is uw regisseur in huisvesting. Maar dit advies is breder dan enkel uw huisvestingsvraagstuk. We onderzoeken de energiehuishouding van uw gehele organisatie. Naast uw vastgoedportefeuille, nemen we uw beleid, bedrijfsprocessen, zakelijk vervoer, en het energiegerelateerde gedrag van uw medewerkers onder de loep. Zodoende geeft Nibag u een totaalbeeld van hoe energie efficiënt uw organisatie is. Op basis daarvan doen we voorstellen voor verbetering.

Voor wie?
De Energie Route is geschikt voor organisaties met meerdere gebouwen in portefeuille, waaronder: gemeenten, woningcorporaties, beleggers, zorginstellingen, enzovoort.

Bijvoorbeeld gemeentes. Hoe ver is uw gemeente m.b.t. energiebesparing? Weet u bijvoorbeeld hoeveel energie de openbare verlichting verbruikt? En wat dit mag kosten? Vaak is hier veel te halen. Natuurlijk heeft u als gemeente een voorbeeldrol. Zo kunt u het gesprek aan gaan met huurders van gemeentelijke panden. Samen energie besparen gaat dan het gemakkelijkst wanneer u een advies heeft als vertrekpunt. De Energie Route helpt u om uw ambities van woorden naar daden te vertalen.

Woningcorporaties hebben naast woningen vaak een of meerdere utiliteitspanden in portefeuille. Heeft u de energiehuishouding van de utiliteitspanden net zo goed in beeld als van de woningen? De Energie Route helpt om energiedoelstellingen voor uw woningvoorraad en uw utiliteitspanden te formuleren en te verwezenlijken.  Uiteraard kunnen we energielabelbeheer hierin ook meenemen. Uiteraard kunt u onderhoud en energiebesparing combineren voor een optimale efficiëntie.

Ook als vastgoedbelegger is inzicht in de energieprestatie onontkoombaar. Wist u dat kantoren vanaf 2023 minstens een energielabel C moeten hebben? De Energie Route helpt u bepalen of u deze deadline gaat halen, en welke maatregelen hiervoor nodig zijn. Daarnaast nemen we ook de GRESB benchmark mee in ons advies, indien gewenst. Ook bij het energiezuiniger maken van uw monumenten kunnen wij u van dienst zijn.

Bent u als organisatie auditplichtig? Met de Energie Route voldoet u aan uw auditplicht, volgens de Energy Efficiency Directive, ofwel de EED.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes Bosman via | m.bosman@nibag.nl of 088 9 600 900.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht