Inspiratiedag ErfgoedLab Brabant groot succes

21 maart 2019
Inspiratie opdoen. Enthousiast worden. Kennis delen. Netwerk uitbreiden. Problemen als uitdagingen gaan zien. Dat waren de ingrediënten van de bijeenkomst op 14 maart 2019, georganiseerd door ErfgoedLab Brabant. In het midden van een aantal leegstaande en dichtgespijkerde panden werden in de Sint Catherina kapel in Bergen op Zoom verschillende manieren van aanpak besproken. Met interactieve presentaties, ronde tafelsessies per thema en onderlinge gesprekken werden eigenaren en initiatiefnemers aan experts en ambtenaren gekoppeld.

De inspiratiedag was bedoeld om nog een keer de voucherregeling, die in het leven is geroepen om herbestemming van monumentale panden te stimuleren, onder de aandacht te brengen. Met deze voucherregeling kunnen drie vouchers met een totaal bedrag van € 15.000,- aangevraagd worden. Deze regeling is bedoeld voor eigenaren én inititatiefnemers die voor een lastige herbestemmingsopgave staan.

Hulp nodig bij herbestemming?

Een nieuwe bestemming voor uw monument zoeken, kan een lastige opgave zijn. Vooral als u niet weet wat er allemaal mogelijk is. Nibag staat dan graag voor u klaar. Met onze multidisciplinaire aanpak komen wij tot het beste plan van aanpak. Wij kunnen u onder meer helpen bij het opstellen van duurzaamheidsonderzoek/energiescancultuur-/bouwhistorisch onderzoekof onderhoudsplannen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Gijs Verkuijlen | g.verkuijlen@nibag.nl – 06 29 58 16 50  

Meer weten over de voucherregeling?

Lees meer 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht