Hoe verloopt een keukentafelgesprek over uw monumentale woning?

09 juli 2018

Op 28 juni 2018 heeft onze monumentadviseur Gijs Verkuijlen duurzaamheidsmogelijkheden besproken met een monumentbewoner. Dit gesprek vond uiteraard plaats aan de keukentafel, in een monumentale woning aan de Kloosterstraat in het pittoreske Megen. Tijdens dit gesprek zijn er verschillende thema’s aan bod gekomen en is er richting gegeven aan besparingsideeën, isolatiemogelijkheden en andere tips en trucs ter verduurzaming van het monument.

De bewoner is op zoek naar het verhogen van het comfort en het reduceren van het energieverbruik van zijn woning. Het liefst op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij uiteraard ook rekening moet worden gehouden met de kosten in tijd en geld. In het verleden waren tijdens verbouwingen enkele aanpassingen aan het oorspronkelijke pand gemaakt. Met het oog op de toekomst hebben we samen de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid besproken. Vragen die voorbijkwamen waren bijvoorbeeld:

  • Is (extra) isoleren de moeite waard?
  • Is het raadzaam om de CV-ketel te vervangen?
  • Wat zijn de verschillende varianten voor duurzame energieopwekking?

Een adviesgesprek met een ervaringsdeskundige van Nibag is een uitstekende manier om antwoord te krijgen op dit soort vragen. Gijs luistert naar het verhaal over uw monumentale woning en door gedachten uit te wisselen en plannen voor te leggen volgt er een degelijk advies om uw woning te verduurzamen. Geen vraag is te gek!

Door voorafgaand aan de realisatie plannen te bespreken, kunnen vervolgstappen efficiënt en logisch worden opgepakt. Samen met de bewoner liep Gijs dan ook door de woning om de praktische uitvoerbaarheid te testen en advies te geven over de gevolgen van de gewenste of voorgestelde verandering. Hierbij wordt de kennis van energie gecombineerd met de passie voor erfgoed en zorgen wij als Nibag voor de instandhouding of zelfs verbetering van uw monumentale woning.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseur Gijs Verkuijlen | g.verkuijlen@nibag.nl of 06 29 58 16 50.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht