Energielabel U (EPA-U) aanvragen

Voor het aanvragen van EPA-U energielabel vult u vrijblijvend onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hoe vraagt u een EPA-U energielabel aan?

  • Na het versturen van uw aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op en waar mogelijk inclusief een offerte.
  • Indien sprake is van meerdere panden, voert u één adres in onder “Gegevens pand” en de overige adressen in het opmerkingenveld.
  • Het versturen van deze aanvraag verplicht u tot niets. Pas bij ondertekening offerte gaat u een verplichting aan.
  • Bij voorkeur ontvangen wij voor het opstellen van een offerte ook een plattegrondtekening van het utiliteitspand of een indicatie van het aantal vierkante meters gebruiksoppervlak.
  • Gegevens aanvrager

  • Gegevens pand

  • Graag ontvangen wij (indien mogelijk) plattegronden en/of geveltekeningen van het utiliteitspand waarvoor u een energielabel aanvraagd.

    Deze kunt u ons opsturen via We-Transfer. Klik op de 3 puntjes links naast de knop "versturen" en selecteer: "Versturen als link". Zet de WeTransferlink hierboven in het toelichtingenveld.


Het EPA-U label is het energielabel voor utiliteitsgebouwen en het laat zien hoe energiezuinig het gebouw is. Sinds 2015 bent u verplicht om een EPA-U label te hebben bij de verkoop, verhuur of oplevering van een utiliteitsgebouw. Er zijn een aantal uitzonderingen, waaronder monumentale panden, gebouwen voor religieuze activiteiten en (delen van) gebouwen met een industriefunctie. Echter, in de meeste gevallen is een EPA-U label verplicht.

EPA-U aanvragen

Waar u de aanvraag van een definitief energielabel online kunt regelen, gaat dat bij het EPA-U label iets anders:
Stap 1: Via ons aanvraagformulier kunt u alle benodigde informatie invullen die wij nodig hebben voor het opstellen van een offerte.
Stap 2: Wij beoordelen of uw pand wellicht in aanmerking komt voor de vrijstelling van de verplichting energielabel.
Stap 3: Na uw goedkeuring op onze offerte wordt de afspraak voor een inspectie van uw bedrijfspand op korte termijn ingepland.
Stap 4: Op kantoor wordt de informatie uit de inspectie en tekeningen door één van onze EPA-adviseurs verwerkt in de rekensoftware.
Stap 5: Het energieprestatiecertificaat wat daaruit volgt ontvangt u vervolgens per mail.

Kosten voor een EPA-U label

De prijs van een EPA-U label is voor een groot deel afhankelijk van de oppervlakte van het bedrijfspand. Daarnaast speelt de moeilijkheidsgraad een rol. Denk daarbij aan een “schoenendoos” in vergelijking met een van de laatste architectonische hoogstandjes. Waar het opstellen van een EPA-U label voor bijvoorbeeld een klein bedrijfspand van 500 m2 enkele honderden euro’s kost, zal een EPA-U label voor een bedrijfspand van bijvoorbeeld 5.000 m2 de duizend euro overstijgen.

Waarom Nibag voor EPA-U?

Voor meer informatie over de aanvraag van een EPA-U label kunt u contact opnemen met Bas Albers | b.albers@nibag.nl – 088 9 600 900.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Contactpersoon

Bas Albers

Bas Albers
Adviseur

Energie
Vestiging: Oss

Tel: 088 9 600 900
E-mail: b.albers@nibag.nl