Eerste flat met ‘nul-op-de-meter’ in provincie Utrecht

17 oktober 2017

Veel woningcorporaties en vastgoedbeleggers proberen hun woningbezit zo energiezuinig mogelijk te maken. Wij kijken samen met onze opdrachtgevers naar de mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Vaak is het een uitdaging om dit ook in de praktijk mogelijk te maken https://nibag.nl/dienst/energiebeheer/

Woningcorporatie SSW geeft het voorbeeld hoe u op dit gebied het uiterste eruit kan halen wat erin zit qua investering en technisch uitvoerbaarheid. Zij zijn een renovatieproject gestart om voor 36 appartementen in de provincie Utrecht de energie-index te verbeteren van een F-label naar een A-label. Negen woningen hebben zelfs een A+-label gekregen.

Verder is het voor 28 flatwoningen gelukt om van een F-label naar Nul-op-de-meter te gaan. Dit betekent dat er evenveel of meer energie wordt opgewerkt als dat er nodig is voor de woning en het huishouden. SSW heeft dit onder andere bereikt door het laten plaatsen van 266 zonnepanelen, driedubbel glas, warmtepompen en isolatie. Het flatgebouw is de eerste flat in de provincie Utrecht die energieneutraal is gerenoveerd.

Hoewel dit soort projecten veel energie kosten en het een uitdaging kan zijn om alle huurders aan boord te krijgen, levert het uiteindelijk ook verschillende voordelen op, zoals:

  • Tevreden huurders die comfortabeler kunnen wonen;
  • Milieuvriendelijke woningen;
  • Zelfvoorzienende woningen qua opwekking;
  • Lage energielasten;
  • Het geven van een goed voorbeeld voor andere woningbezitters.

Wij zijn trots dat we dit soort projecten hebben mogen helpen realiseren door de energie-indexen op te stellen, en hopen dat er nog velen volgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roy Heijsterman| r.heijsterman@nibag.nl of 06 29 58 16 59

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht