€5000,- voor de herbestemming van uw monument

28 februari 2019

In Brabant staan zo’n 14.000 monumenten. Vanwege allerlei veranderingen in de maatschappij is voor een deel van deze monumenten de toekomst onzeker. Hierdoor dreigt leegstand en misschien uiteindelijk zelfs sloop. Daarom heeft ErfgoedLab Brabant een voucherregeling in het leven geroepen om herbestemming van deze panden te stimuleren en daarmee de toekomst van het monument.

Wat houdt de regeling in?

Het ErfgoedLab Brabant heeft het herbestemmingproces in een viertal fases ingedeeld. Deze processtappen zijn het ontwikkelen van een plan van aanpak, het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, het ontwikkelen van een concept en het opstellen van een businesscase. Voor elk van deze fases kunt u één voucher met een waarde €5.000,- aanvragen, waarmee professioneel advies en onderzoek ingekocht kan worden. Daarnaast kunt u per project voor maximaal 3 verschillende processtappen een voucher aanvragen.

Wie kan gebruikmaken van de voucher?

Deze voucherregeling is bedoeld voor eigenaren én inititatiefnemers van monumenten die voor een moeilijke herbestemmingsopgave staan. Denk aan kerken, kastelen, scholen, industrieel erfgoed en kloosters. Dat is ook de reden dat eigenaren van monumentale woonhuizen niet gebruik kunnen maken van deze regeling. Mocht uw woning echter onderdeel uitmaken van een niet makkelijk te herbestemmen monumentaal complex, dan kunt u wel gebruikmaken van deze regeling.

Hulp nodig?

Bent u op zoek naar een nieuwe bestemming voor uw monument, maar heeft u geen idee wat er allemaal mogelijk is? Dan staat Nibag graag voor u klaar! Onze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat alle facetten bekeken worden om tot het beste plan van aanpak te komen. Wij kunnen u onder meer helpen bij het opstellen van duurzaamheidsonderzoek/energiescan, cultuur-/bouwhistorisch onderzoek of onderhoudsplannen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Gijs Verkuijlen | g.verkuijlen@nibag.nl – 06 29 58 16 50

Graag meer informatie?

Neem direct contact op

Inspiratiedag 14 maart

ErfgoedLab Brabant organiseert 14 maart in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een inspiratiemiddag. Tijdens deze middag kunnen experts, beleidsmakers en initiatiefnemers hun ervaring met elkaar delen. Uiteraard is Nibag hierbij aanwezig. Hou onze website hiervoor in de gaten!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht