Energielabel bedrijfspand

Sinds 2015 is het verplicht dat uw bedrijfspand een energielabel heeft als u deze verkoopt of verhuurt. Heeft uw pand geen energielabel, dan kunt u een boete opgelegd krijgen, die kan oplopen tot €20.500,-. Het is dus verstandig om op tijd een energielabel voor uw bedrijfspand aan te vragen!

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Stap 1: U vult het aanvraagformulier in.
Stap 2: Binnen 24-48 uur ontvangt u een offerte. Bij akkoord plannen wij een afspraak met u in om het bedrijfspand te inspecteren.
Stap 3: Wij komen langs om diverse bouwkundige- (isolatie, beglazing, zonwering e.d.) en installatietechnische zaken (verwarming, koeling, ventilatie, verlichting e.d.) op te nemen.
Stap 4: De opname verwerken wij in onze rekensoftware en die bepaalt vervolgens welk energielabel uw bedrijfspand krijgt.
Stap 5: Vervolgens registreren wij het energielabel van uw bedrijfspand in de landelijke database van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is deze ook te zien voor controlerende instanties, waaronder het ILT.

Waarom Nibag voor het energielabel van uw bedrijfspand?

Niet verkopen of verhuren? Toch slim om een energielabel aan te vragen

Is uw pand labelplichtig maar gaat u op korte termijn uw pand niet verkopen of verhuren? Ook dan is het handig om alvast een energielabel voor uw bedrijfspand op te laten stellen. In 2023 dienen alle kantoorgebouwen groter dan 100m2 namelijk minimaal te beschikken over energielabel C. Is dit niet het geval, dan mag het kantoorgebouw niet in gebruik worden genomen. In 2030 wordt dit zelfs verscherpt naar een energielabel A. Door nu alvast het energielabel voor uw bedrijfspand te laten opstellen, weet u hoe of u de komende jaren maatregelen moet treffen om aan de komende regelgeving te blijven voldoen.

Daarnaast is de verwachting dat de komende jaren ook andere vormen van bedrijfspanden een minimaal verplicht energielabel moeten hebben. Ook daarom is het goed om alvast een energielabel voor uw bedrijfspand aan te vragen. Laat u niet verrassen en weet op tijd hoe u ervoor staat zodat u hierop kunt anticiperen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Albers | b.albers@nibag.nl – 088 9 600 900.

Energielabel voor uw bedrijfspand?

NEEM CONTACT OP

Veelgestelde vragen energielabel bedrijfspand

Hoelang is het energielabel van mijn bedrijfspand geldig?
Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf de opnamedatum.
Hoe kan ik controleren of mijn bedrijfspand eventueel al beschikt over een energielabel?
Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u controleren of er al een energielabel geregistreerd is. Ga hiervoor naar: https://www.ep-online.nl of vul onze labelchecker in.
Welke informatie moet ik aanleveren?
Bij een offerteaanvraag hebben wij voldoende aan uw adres en een plattegrond van uw pand. Bij opdrachten hebben wij minimaal de plattegrond- en geveltekeningen nodig. Wanneer deze zaken (deels) ontbreken, dan maken wij deze volledig door het pand in te meten. Deze werkzaamheden vallen buiten de offerte en worden in overleg aanvullend in rekening gebracht. Naast deze noodzakelijke gegevens ontvangen wij bij voorkeur ook de doorsnede- en detailtekeningen om o.a. de isolatiematerialen goed vast te kunnen stellen.
Zijn er uitzonderingen?
Ja, niet elk bedrijfspand hoeft een energielabel te hebben. Een aantal voorbeelden van panden waarvoor een energielabel niet verplicht is gesteld:
• Rijks- en gemeentelijke monumenten;
• Panden die gebruikt worden voor religieuze activiteiten;
• Recreatiewoningen, schuren en garages;
Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er nog meer situaties waarin een energielabel niet verplicht is gesteld. Als u een offerte aanvraag indient middels ons aanvraagformulier dan controleren wij voor u wettelijk verplicht ben om voor uw bedrijfspand een energielabel aan te vragen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht