Energie-Index Woningen

Door  middel van Energie-Indexen krijgt u in één oogopslag een objectief beeld van de (on)zuinigheid van uw woningvoorraad. Dat is handig, want een goed inzicht in uw woningvoorraad betekent een betere basis waarop beleid kan worden bepaald. Waar liggen de beste renovatiemogelijkheden? Welke woningen zijn al energiezuinig? En wat kunnen de (maximale) huuropbrengsten zijn? Daarnaast is het sinds 1 januari 2015 het verplicht om bij verkoop of verhuur van een woning een energie-index of definitief energielabel te overhandigen.

Wij kunnen u ondersteunen in het opstellen van Energie-Indexen. Wij hebben veel ervaring op het gebied van het opstellen van energie-index-rapporten en zijn op dit moment één van de grootste gecertificeerde bedrijven in Nederland volgens de nationale beoordelingsrichtlijn (BRL 9500). De afgelopen jaren hebben wij meer dan 400.000 energie-indexen opgesteld middels projecten van diverse omvang, variërend van een enkele woning tot meer dan 10.000 woningen.

U kunt bij ons terecht voor het:

 • Opstellen van nieuwe energie-indexen Woningbouw;
  Zowel de Energie-Index ten behoeve van het woningwaarderingsstelsel (WWS), als het verplichte Definitieve Label bij verkoop/verhuur.
 • Actualiseren/verbeteren van bestaande energie-indexen;
  Wij zorgen ervoor dat uw energie-indexen weer 100% aansluiten op de werkelijkheid door de huidige invoer ín en rondom de woningen te controleren. Sinds de veranderde regelgeving van het Nader Voorschrift (per 1-1-2015) zijn veel energie-indexen (voorheen energielabels) niet meer volledig en geven dus een incompleet beeld van de energiezuinigheid van uw woningen. Ook renovaties of onderhoudsaanpassingen kunnen voor een verandering in energie-index zorgen, waardoor het van belang is deze te actualiseren. Daarnaast zullen wij u wijzen op de mogelijkheden die u heeft om de energie-indexen zo ver mogelijk te optimaliseren door gebruik te maken van de juiste bewijslast en informatie.
 • Beheer energie-indexen;
  Wij verbinden ons graag voor langere tijd aan uw woningvoorraad middels hebeheer van uw energielabels, waarbij het actueel houden van de energie-indexen in samenwerking wordt vormgegeven.
 • (Complexmatig) Maatwerkadvies Woningbouw;
 • Advies met betrekking tot energiebeleid, het Nader Voorschrift en subsidieregelingen.

U wilt uw huurders zo min mogelijk belasten met inspecties die achter de deur plaatsvinden. Ook is het maken van afspraken met huurders voor inspecties vaak tijdrovend. Wanneer het mogelijk is verschillende inspecties te  combineren ontstaat er een win-win situatie. Omdat Nibag dit voor u kan realiseren is Nibag de perfecte partner voor u. U kunt bijvoorbeeld denken aan combinaties van:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nico Jans | n.jans@nibag.nl of 06 29 58 16 16

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht