Definitief energielabel wordt flink duurder

23 juli 2019

Wie een definitief energielabel nodig heeft, is vanaf volgend jaar waarschijnlijk veel duurder uit. Het kabinet wil het vaststellen van dit label veranderen, waardoor een inspecteur bij uw woning moet langskomen. Hierdoor zal de prijs van het definitief flink omhoog gaan.

Vereenvoudigd aanvragen

Het definitief energielabel is ooit in het leven geroepen om het voor particulieren makkelijk (en goedkoper) te maken om een energielabel te krijgen voor hun woning. Nu is het zo dat u het energielabel online vraagt, waardoor er geen inspecteur de woning hoeft te bezoeken. Door deze werkwijze heeft u al voor een paar euro een energielabel.

Niet nauwkeurig genoeg

Eerder kwam er al kritiek op de huidige definitief energielabel, omdat deze niet nauwkeurig genoeg zou zijn. Er werd toen al geroepen dat deze manier van werken aangepast moest worden. Dat lijkt nu dus ook te gebeuren. Vanaf 1 juli 2020 komt er een nieuwe manier om de energiezuinigheid van een woning te bepalen, de NTA 8800. Om het energielabel voor particulieren hier beter op te laten aansluiten, wordt de werkwijze veranderd.

Vraag nog snel uw energielabel aan!

Denkt u binnen een paar jaar uw woning te verkopen? Schaf dan nu alvast een definitief energielabel aan! Dit label is vanaf aankoop namelijk 10 jaar geldig. Weet u nu al dat u binnen die termijn gaat verhuizen, dan bespaart u een paar honderd euro door nu al een energielabel aan te schaffen. Meer weten over het definitief energielabel? Neemt u dan gerust contact met ons op. Uiteraard houden wij u op de hoogte over alles wat er omtrent het definitief label gaat veranderen!

Bron: https://www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/4777101/energielabel-huis-verkopen-wordt-duurder-bijna-200-euro

Energielabel nodig?

Vraag direct aan

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht