Deadline RVV Verduurzaming uitgesteld!

11 maart 2019

Corporaties en verhuurders kunnen vanaf 1 februari met de RVV Verduurzaming korting krijgen op hun verhuurdersheffing. Verwacht werd dat er zoveel aanvragen zouden zijn dat het beschikbare budget al in het eerste kwartaal overschreden zou worden. Omdat de regeling elk kwartaal stopgezet kan worden, werd gedacht dat de RVV Verduurzaming vanaf 1 april niet meer beschikbaar zou zijn.  Door het lage aantal aanvragen blijft de regeling echter langer open tot 1 juli.

Budget voor de helft aangevraagd

Op 1 maart waren er 203 meldingen gedaan met een totale waarde van iets meer dan € 34 miljoen. Dat is de helft van het beschikbare budget van € 78 miljoen voor 2019. Op basis hiervan heeft RVO besloten om alvast de toezegging te doen dat alle aanmeldingen voor een voorgenomen investering in ieder geval tot 1 juli 2019 worden behandeld.

Aantal meldingenAantal woningenAangemelde heffingsverminderingAfgegeven heffingsvermindering
2039214€ 34.146.000€ 4.292.000

Bron: RVO

Meld u voor 1 juli aan!

Nu de deadline verschoven is, heeft u nog even om de RVV Verduurzaming aan te vragen. Heeft u hierbij hulp nodig? Moeten uw Energie-Indexen nog vooraf geactualiseerd worden? Heeft u een doorrekening nodig van de labelstappen die u maakt met de voorgenomen maatregelen of wenst u een advies hoe u het beste deze stappen kunt maken?   Schakel dan onze hulp in! Maakt u namelijk minder stappen dan u hebt aangevraagd, dan wordt er geen heffingsmindering toegekend. Maakt u echter meer stappen dan aangevraagd, dan betekent dit helaas niet meer heffingsvermindering.

Loop dus geen heffingsvermindering mis en schakel de hulp van Nibag in bij uw RVV Verduurzaming aanvraag! Neem hiervoor contact op met Nico Jans: n.jans@nibag.nl | 088 9 600 900.

Loop geen heffingsvermindering mis, schakel Nibag in!

Neem contact op

Hoe zat het ook al weer?

Lees hier alles over de RVV Verduurzaming.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht