Deadline NTA 8800 onder druk

23 april 2019

De bedoeling is dat de NTA 8800 op 1 januari 2020 van kracht gaat. Onlangs liet een ambtenaar van het ministerie van BZK weten dat deze deadline niet langer haalbaar is. Wanneer de NTA 8800 dan ingaat, is nog onduidelijk.

Software niet op tijd klaar

De belangrijkste reden dat de deadline niet gehaald gaat worden, is omdat de software hiervoor niet op tijd beschikbaar zou zijn. Verwacht wordt dat de software pas in het vierde kwartaal van dit jaar klaar gaat zijn. Wenselijk is dat er zes maanden tussen het opleveren van de software en de ingangsdatum van de NTA 8800 zit. Omdat de oplevering nu naar eind dit jaar verschoven is, komt de deadline van 1 januari 2020 onder druk te staan.

Nieuwe datum nog onbekend

Of de deadline verzet gaat worden en wanneer de NTA 8800 dan van kracht zal gaan, is nog onduidelijk. Vooralsnog is hierover officieel nog niets over bekend gemaakt.  Mocht de NTA 8800 toch later van kracht gaan, dan zal dit in ieder geval zes maanden van tevoren gecommuniceerd worden. Uiteraard hoort u van ons als de deadline toch verzet wordt!

Bron: https://www.lente-akkoord.nl/ingangsdatum-1-januari-2020-voor-beng-niet-haalbaar/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht