Nieuwe subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed

 

Om de klimaatdoelen te halen, moet de CO2-uitstoot in 2030 met 55% worden verminderd ten opzichte van 1990. Het verduurzamen van vastgoed speelt daar een belangrijke rol in. Om eigenaren van maatschappelijk vastgoed tegemoet te komen in de kosten van verduurzaming, is de DUMAVA in het leven geroepen. De overheid stelt van oktober 2022 tot december 2023 150 miljoen euro beschikbaar voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.

 

Subsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

De DUMAVA subsidie is bedoeld voor het verbeteren van energieprestatie van maatschappelijk vastgoed. Denk hierbij aan onderwijs- en zorginstellingen, maar ook aan rijksmonumenten en gebouwen met een publieksfunctie. De subsidie kan worden verleend voor projectkosten en advieskosten (bijvoorbeeld het verbeteren van energielabels en verduurzamingsmaatregelen, zoals BREEAM-NL, GPR Gebouw en isolatie). De hoogte van de subsidies wordt bepaald aan de hand van het aantal verduurzamingsmaatregelen en de hoogte van de investering. Zo is de subsidie bij projecten 30% van de kosten. De minimale subsidiekosten voor één tot drie maatregelen zijn €5.000. Dit betekent dat de minimale projectkosten €16.666 zijn. Bij advieskosten is de subsidie 50% van de kosten. De complete lijst met verduurzamingsmaatregelen staan op de website van de Rijksoverheid .

Subsidieaanvraag 3 oktober 2022

Vanaf 3 oktober kan de subsidie aangevraagd worden. Naar verwachting zullen de aanvragen voor DUVAMA bij de Rijksoverheid erg snel gaan. Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk een energieadvies op laat stellen, zodat je een volledige aanvraag kunt doen. Onze duurzaamheidsdeskundigen kunnen je organisatie helpen door het opstellen van een energieadvies. Na de aanvraag kunnen wij je ook helpen bij het realiseren van verschillende verduurzamingsmaatregelen.

Bron

Advies nodig?

Heb je vragen of advies nodig?
Neem dan contact op met Sander.

Enveloppe wit s.lenders@nibag.nl
telefoon wit 088 9 600 900
Contact
Sander staat
voor je klaar
Contact Sander