BRANDVEILIG VERDUURZAMEN!

18 juni 2024

Het verduurzamen van vastgoed is een noodzakelijke stap richting een CO2-neutrale toekomst. Daarbij mag de brandveiligheid van een gebouw niet over het hoofd gezien worden! Door onze expertise in beide domeinen kunnen we een integrale aanpak bieden die jouw vastgoed niet alleen duurzamer, maar ook veiliger maakt.

VERHOOGDE BRANDRISICO'S DOOR ELEKTRIFICATIE

De transitie naar volledig CO2-neutrale gebouwen gaat gepaard met verdere elektrificatie. Nieuwe technologieën en apparatuur, zoals zonnepanelen, laadpalen en (thuis)accu's, worden steeds vaker in gebouwen geïntegreerd. Hoewel deze innovaties bijdragen aan energie-efficiëntie, brengen ze ook nieuwe brandrisico's met zich mee. Daarom is het essentieel om brandveiligheidsmaatregelen af te stemmen op deze nieuwe risico's.

ZONDER BRANDVEILIGHEID GEEN DUURZAAMHEID

Echt duurzaam vastgoed is toekomstbestendig op alle thema's, dus ook op gebied van brandveiligheid. Zonder adequate brandveiligheidsmaatregelen is het risico op omvangrijke materiële schade groot en kan mogelijk de vluchtveiligheid in het geding komen. Door vooraf na te denken over het brandveiligheidsconcept dat past bij jouw verduurzamingsdoelstellingen zorgen we ervoor dat je gebouw klaar is voor de toekomst, ongeacht wat die brengt.

DE INTEGRALE AANPAK VAN NIBAG

Nibag biedt een geïntegreerde oplossing die duurzaamheid en brandveiligheid naadloos samenbrengt. Onze experts voeren een uitgebreide risicobeoordeling uit en ontwikkelen een op maat gemaakte oplossing die rekening houdt met zowel duurzaamheidsdoelstellingen als de vereiste brandveiligheidseisen. Door deze integrale aanpak zorgen we ervoor dat jouw gebouwen niet alleen energie-efficiënt zijn, maar ook dat de brandrisico's optimaal worden beheerst.

MEER WETEN?

Benieuwd wat Nibag voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze procesmanager.

Robert Hogt
088 9 600 900
r.hogt@nibag.nl