DUURZAAMHEID

Hoe gaat ons vastgoed voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs? Hoe bouw/sloop je circulair? En wanneer is vastgoed duurzaam? Zomaar wat vragen die we met regelmaat van onze klanten krijgen. Het antwoord hierop: onze dienstlijn duurzaamheid! Wij helpen klanten bij het beantwoorden van de meest diverse duurzaamheidsvraagstukken. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met bestaande en toekomstige plannen op gebied van bijvoorbeeld onderhoud en energieplannen. We anticiperen op ontwikkelingen in subsidies en wet- en regelgeving en daarmee helpen we jou om je optimaal voor te bereiden op de toekomst.

Als basis voor al onze duurzaamheidsadviezen volgen wij de definitie van duurzame ontwikkeling zoals omschreven door G.H. Brundtland in het rapport 'Our common future' van de VN-commissie in 1987: 'Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen'. Bron

DUURZAAMHEIDADVIES OP MAAT: HOE DOE JE DAT?

In de basis: wij geloven in visie, draagvlak en betrouwbare data. Hierin speel jij (en je organisatie) een cruciale rol. Actief communiceren staat daarom centraal en dat blijft zo tijdens het hele proces. Samen doorlopen we onderstaande stappen. Deze worden vaak gebruikt om op een specifiek thema te sturen. Welk thema dat is, varieert per opdracht en hangt af van jouw wensen. Vrijwel alle thema's zijn bespreekbaar. Denk aan Energie (Vabi maatwerk), CO2 uitstoot (CO2 footprint, CRREM), gezondheid (WELL), circulariteit (CPR), milieu (MPG) of duurzaamheid op meerdere thema's (GPR, BREEAM, GRESB). Omdat we naast duurzaamheid ook expert zijn op gebied van veiligheid, onderhoud, energie en geluid kunnen we je voorzien in een multidisciplinaire duurzaamheidsadvies op maat. Denk aan duurzaamheid in connectie met onderhoud in een DMJOP, de duurzaamheidsroute naar CO2-neutraal aan de hand van Vabi of advies bij verduurzaming van monumenten met DuMo.

KLANTREFERENTIE

Onlangs debuteerde Vesteda met haar inaugurele groene obligatie. Nibag heeft hier een bijdrage aan geleverd.

Wat wij precies gedaan hebben voor Vesteda, lees je hier.

MEER WETEN?

Neem dan contact op met onze manager Duurzaamheid:

Sander Lenders
088 9 600 900
s.lenders@nibag.nl