DUURZAAM WERKGEVERSCHAP

7 november 2023

Aangenaam werken vinden we bij Nibag belangrijk. Daarom hebben wij Duurzaam Werkgeverschap omarmt, waarmee wij ons inzetten voor het welzijn en de ontwikkeling van onze collega's nu, maar ook voor de toekomst. Maar hoe doe je dat als werkgever dan precies? Christiane, onze P&O adviseur, vertelt graag meer over haar kijk op Duurzaam Werkgeverschap en hoe Nibag hier invulling aan geeft.

DUURZAAM WERKGEVERSCHAP BIJ NIBAG

"Ik denk dat Duurzaam Werkgeverschap in basis gewoon goed omgaan met je menselijk kapitaal is", vertelt Christiane. "De kern van hoe wij duurzaam met onze mensen willen omgaan. En zeker niet alleen te kijken naar het nu. Maar vooral ook: wat wil je in de toekomst? Wat zijn je ambities? Hoe zie je het zelf? Hoe zien wij het? Samen met elkaar stippelen we een loopbaan uit, zodat onze collega's in de tijd het juiste werk blijven doen waar ze blij van worden."

MAATWERK VOOR ELKE COLLEGA

Hoe geef je dan als organisatie invulling aan Duurzaam Werkgeverschap? Christiane: "Ik denk vooral door de dialoog die constant gevoerd wordt tussen medewerker en leidinggevende. Die korte lijnen, het persoonlijk contact, dat is voor Nibag de basis. Er is geen vaste - ik noem het altijd maar zo – wasstraat waar eenieder doorheen gaat. In de basis kijken we naar de persoon en hoe we die kunnen helpen verder te groeien. Maatwerk eigenlijk."

"En ik denk, naast de mogelijkheden die we bieden, dat we ook veel regelmogelijkheden voor onze collega's hebben. Hoe kleed ik mijn werk in? Hoe maak ik mijn dagen? We zijn als het ware van 7:00 tot 19:00 open. De eerste die doet de deur open en de laatste sluit ook weer het pand. Daar zijn we flexibel in. In samenspraak is gewoon superveel mogelijk. En dan kom je toch weer terug op die dialoog die we dan met elkaar voeren en daarmee voor elkaar de win-win creëren."

BETROKKENHEID CREËREN BIJ DE ORGANISATIE

"Daarnaast doen we veel leuke dingen", zegt Christiane. "We hebben hele actieve personeelsverenigingen waar mensen graag bij aansluiten. En daardoor ook weer meer de betrokkenheid bij Nibag zelf. Naast die uitjes gaan we ook een jaarlijks een tof weekend met z'n allen weg. Dat faciliteren we dan ook als werkgever zijnde. Ik denk dat dat ook al veel doet met het gevoel dat je daarmee creëert bij je medewerkers."

"Op vrijdag hebben we een lunch verzorgd door Nibag. We sluiten vaak af met een borrel om het weekend in te luiden. We hebben fijne kantoren waar iedereen de juiste middelen en benodigdheden tot zijn beschikking heeft. We zijn nog wel bezig met het oppimpen van het kantoor hier in Oss. We hebben nu twee verdiepingen met zitstabureaus en daar komt dan de derde nog bij. Maar zo werken we wel toe naar die optimale situatie. Het aangename werken."

P&O EN DUURZAAM WERKGEVERSCHAP

Als P&O adviseur heeft Christiane een belangrijke bijdrage aan het invullen van Duurzaam Werkgeverschap. Zij legt uit hoe zij haar rol hierin ziet: "Ik denk in basis gewoon door er te zijn. Een luisterend oor te bieden. En daarnaast maatwerk te leveren, in samenwerking met leidinggevenden. Iedere personeelscasus is anders. Er zijn diverse personen in een bedrijf en iedereen heeft net even een andere hulpvraag of behoefte. Dus in basis denk ik dat dat voor mij de kracht is van wat ik toevoeg. Op de juiste plaats, op het juiste moment. Met een passend aanbod."

AANGENAAM WERKEN VOOR ALLE COLLEGA'S

Nibag staat voor aangenaam werken voor alle collega's. Hoe doen we dat precies? Christiane legt uit, "Wij willen iedereen een passende werkplek bieden. Dat doen we op verschillende manieren. Door bijvoorbeeld het creëren van stilteruimtes waar rustig gewerkt kan worden, maar ook extra begeleiding te bieden voor collega's doe dit nodig hebben. We kijken per collega naar wat er mogelijk is. Zo zetten wij bijvoorbeeld zij-instromers in onze organisatie in. Die eigenlijk vanuit een hele andere hoek komen. Maar wel in dit vakgebied ambities hebben om daarin werkzaam te gaan zijn. En zo begeleiden wij hen naar een succesvolle baan als EP-inspecteur of -adviseur. Samen werken we toe naar een gunstige positie op de arbeidsmarkt voor die persoon in kwestie. We kijken veel meer naar de mogelijkheden en de kansen die er liggen in de markt."

AANGENAAM, IK BEN CHRISTIANE

Christiane de Bok werkt sinds 2021 bij Nibag als P&O adviseur. Ze houdt zich bezig met personeelszaken van A tot Z. Vanaf het rekruteren, sollicitaties, het in dienst nemen tot het uitdienst gaan en alles wat daartussen zit.

Meer weten over onze vacatures? Neem dan contact met haar op: 06 29 58 16 57
of c.d.bok@nibag.nl