PROJECT VAN HET JAAR 2022

4 april 2023

Sinds dit jaar heeft Nibag er een nieuwe traditie bij: de verkiezing van het Project van het Jaar!

Eind december werd er bedrijfsbreed een oproep gedaan: Welk project verdient volgens jou de titel Project van het Jaar 2022? In totaal zijn er zeven verschillende projecten aangedragen door onze collega's. Grotendeels ging het hier om projecten voor woningcorporaties, maar ook een project in de aannemerij en een intern project zijn aangedragen.

  • BrabantWonen: Voor deze woningcorporatie heeft Nibag de afgelopen jaren onder andere NEN2580 verzorgd, energielabels opgesteld en WWS-lijsten zowel opgesteld als gecontroleerd. Er werden dus meerdere diensten van Nibag gecombineerd! Al met al een leuk en afwisselend project.
  • Viverion: De samenwerking met tussen Nibag en Viverion begon een tijd geleden met één project. Inmiddels zijn er verschillende opdrachten opgestart, in uitvoering en reeds afgerond. Nibag helpt Viverion bijvoorbeeld met het verduurzamen van hun vastgoed. En dan hebben we het over zo'n 1.350 woningen!
  • Wonen Vierlingsbeek: Bij dit project komt alles samen waar Nibag voor staat. Dit project was een multidiciplinair project met betrekking tot energielabels, onderhoudsplannen en het in kaart brengen van vastgoeddata. In plaats van losse inspecties werd er gekozen voor één integrale inspectie waarbij direct alle benodigde data van een woning verzameld kon worden. Prettig voor de bewoner, klant en Nibag zelf!
  • ProWonen: De afgelopen jaren heeft Nibag verschillende diensten geleverd aan deze woningcorporatie. Voor ProWonen werden de handen van vier Nibag-afdelingen ineengeslagen, namelijk de dienstlijnen Energie, Onderhoud, Veiligheid en Duurzaamheid. Hierdoor werd ProWonen geholpen met het vinden van een totale oplossing voor meerdere vraagstukken.
  • Ymere: Nibag heeft de afgelopen tijd samen met co-makers ruim 70.000 woningen in regio Amsterdam voorzien van een NEN2580 meetrapport en verhuurplattegrond. Bij zulke aantallen woningen kom je nog wel eens leuke dingen tegen. Één van deze huizen bleek bijvoorbeeld het ouderlijk huis van Johan Cruijf!
  • Botbouw: Voor deze aannemer heeft Nibag de bewijslasten voor het energielabel van 131 woningen in Purmerend verzameld tijdens de bouw. Dit was een opdracht waarbij Nibag kon meekijken van fundering tot aan oplevering.
  • ISO 14001: Het interne project dat is aangedragen door de milieufunctionaris van Nibag, Romy van Iperen! Dit project heeft een bijdrage geleverd aan het motto van Nibag: aangenaam werken, wonen en leven. Met dit in het achterhoofd is invulling gegeven aan het milieumanagement, merchandise, duurzame vervoersalternatieven en nog veel meer.

De jury, bestaande uit onze concepteigenaren Robert, Michel en Sander, heeft op basis van een aantal beoordelingscriteria een uiteindelijk winnaar gekozen. Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst in februari vond de prijsuitreiking hiervan plaats, waar respectievelijk de projectteams ProWonen en Viverion de eerste en tweede prijs kregen. Zoals jullie kunnen zien namen Niels en Niek met veel genoegen hun prijs in ontvangst!

Eerste plaats

Tweede plaats