MEDEWERKER AAN HET WOORD: VINCENT VAN SUMMEREN

14 maart 2023

STEL JE EVEN VOOR. WIE BEN JE, HOE OUD BEN JE EN OP WELKE VESTIGING WERK JE?

Ik ben Vincent van Summeren 49 jaar oud en woon in Volkel met mijn vrouw Dietske en kinderen Duke en Douwke. Ik werk op de vestiging Oss bij de afdeling Geluid waar we ons voornamelijk bezighouden met het isoleren van woningen tegen lawaai van wegverkeer, railverkeer en vliegverkeer.

HOE LANG WERK JE AL BIJ NIBAG? EN HOE BEN JE HIER PRECIES TERECHTGEKOMEN?

In ben in 1993 ik aanraking gekomen met Nibag via mijn stageperiode voor de MTS. Na mijn schooltijd moest ik als een van de laatste in Nederland nog mijn dienstplicht vervullen. Hierna werd ik gebeld door Nibag met de mededeling dat ze een vacature hadden en de vraag of dit niets voor mij was. De stageperiode was goed bevallen en ik hoefde daar dan ook niet lang over na te denken.

WAT IS JE FUNCTIE BIJ NIBAG? HOE ZIET JOUW ROL ERUIT EN WAT ZIJN JE VERANTWOORDELIJKHEDEN?

Ik ben projectleider bij de afdeling Geluid. Wij voeren voor veel gemeentes, provincies en Rijkswaterstaat geluidsisolatieprojecten voor verkeerslawaai uit. Als projectleider zorg je ervoor dat het hele proces van onderzoek en isolatie verloopt volgens de voorgeschreven procedures en binnen de beschikbare budgetten. Je ontzorgt de opdrachtgever zoveel mogelijk en zorgt ervoor dat de eigenaren en bewoners van de te isoleren woningen van begin tot eind op de hoogte zijn van het gehele proces. Verder zorg je ervoor dat de werkzaamheden die door de aannemer uitgevoerd worden het vereiste resultaat behalen.

WAT MAAKT JE WERK UITDAGEND?

De uitdaging zit hem vooral in het managen van het gehele proces, en dan vooral het managen van de verwachtingen van de bewoners. Je hebt per project één opdrachtgever, maar iedere bewoner is anders en heeft zijn eigen wensen en eisen. Ook begrijpt de ene bewoner na een uitleg veel beter wat de geadviseerde werkzaamheden zijn dan de ander. De kunst is om ervoor te zorgen dat ze uiteindelijk wel weten wat ze kunnen verwachten. Ook zijn bewoners geneigd om hun woning, en wat daar aan isolatiewerkzaamheden moet gebeuren te vergelijken met die van de buren. Iedere woning is echter anders en een vergelijk gaat vaak niet op. Het is dan wel belangrijk dat de bewoners hier een uitleg over ontvangen.

VAN WELKE WERKZAAMHEDEN KRIJG JIJ DE MEESTE ENERGIE?

Het is niet één bepaalde werkzaamheid waar ik de meeste energie van krijg, maar het is juist de afwisseling in werkzaamheden die energie geven. We zijn een kleine afdeling binnen Nibag en hierdoor voer je alle werkzaamheden binnen een project van begin tot eind volledig uit.
Dit gaat echt van het opstellen van de offerte en het maken van een plan van aanpak tot het inspecteren van de woningen, het maken van de akoestische berekeningen, het voeren van overleg met de bewoners, het houden van toezicht tijdens de uitvoering en het uitvoeren van geluidscontrolemetingen na de oplevering. Ik ben dus bij het gehele project van begin tot eind betrokken en heb contact met opdrachtgevers, bewoners en aannemers. Omdat het ook ieder keer weer om andere woningen gaat in weer een ander plaats in Nederland is het dus heel afwisselend. Wat het werk ook leuk maakt, is dat je niet enkel een papieren advies oplevert aan de klant, maar dat je ook bij de uitvoering betrokken bent en dus ziet dat je advies gerealiseerd wordt en dat de bewoners hierdoor aangenamer kunnen leven.

WAT IS EEN MOMENT WAT JE ALTIJD IS BIJGEBLEVEN BINNEN JE WERK?

Dat is niet één specifiek moment voor mij. Wat mij vooral bijblijft zijn de bijzondere locaties waar je soms terechtkomt, zoals leuke kasteeltjes, oude boerderijen of een Kubuswoning die geïsoleerd moet worden. Ook raak je soms in gesprek met leuke en bijzondere bewoners.

OP WELK BEREIKT RESULTAAT BEN JE TROTS?

Dat ik bij heb kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van Nibag door de jaren heen.

WAARIN ZOU JIJ JE VERDER WILLEN ONTWIKKELEN?

Dat is een vraag die ik mezelf ook al vaker heb gesteld. De geluidsisolatie op grote schaal zoals we die nu uitvoeren komt binnen nu en maximaal 5 jaar tot zijn einde. Hierna zal er ook nog wel geïsoleerd worden maar zal ik mijn weken hier vermoedelijk niet meer mee kunnen vullen. Ik vind een functie met een breed scala aan taken leuk en ook het contact met de bewoners. Verder is het bij geluid zo dat je ook echt iets realiseert en niet alleen een advies oplevert. Je bent dus vanaf de start tot en met de oplevering betrokken. Mogelijk ga ik me daarom nog verder ontwikkelen richting beheer en onderhoud of bouwprojectmanagement.

OMSCHRIJF IN JE EIGEN WOORDEN WAT NIBAG PRECIES DOET?

Nibag help klanten met vraagstukken omtrent vastgoed waar ze zelf geen antwoord op hebben.

WAT IS HET MEEST WAARDEVOLLE DAT JE TOT NU TOE BIJ NIBAG HEBT GELEERD?

Dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven voor wat betreft de keuzes die je maakt, en dat ik kan vertrouwen op mijn gevoel, omdat me dat nooit in de steek heeft gelaten.

HOE KOMT AANGENAAM WERKEN, WONEN EN LEVEN BIJ JOU TERUG?

Aangenaam werken, wonen en leven is voor mij onder andere een goed balans tussen werk en privé. Ik hecht veel waarde aan de vrijheid die ik bij Nibag krijg om mijn eigen agenda in te delen. Verder is de afwisseling in mijn werk erg belangrijk en natuurlijk een gezellige en informele werksfeer op kantoor. Aangenaam wonen is voor mij wonen dicht bij de natuur met voldoende ruimte om me heen. De plek waar we nu wonen voldoet daar helemaal aan. We hebben ons huis zelf gebouwd in 2007 en sindsdien zijn er nog wat bijgebouwtjes bijgekomen. We wonen daar heerlijk rustig is het buitengebied van Volkel. Aangenaam leven is voor mij iedere dag met plezier naar mijn werk gaan en in mijn vrije tijd leuke dingen doen met mijn vrouw en kinderen en vrienden. Verder vind ik het leuk om in het weekend thuis wat te klussen, te wandelen of de barbecue aan te steken. Ook is Jagen is passie van me. Tijdens het jachtseizoen van oktober tot eind december ben ik dan ook iedere zaterdag op pad, en ook de rest van het jaar besteed ik hier veel tijd aan.

HOE ZIJN JE COLLEGA'S?

Inmiddels hebben we met 4 vestigingen zoveel collega's dat ik ze niet meer allemaal bij naam ken. Iedere persoon is anders en zo ook de collega's van Nibag. Met de een heb je wat meer dan met de ander. Belangrijk is dat je elkaar met respect behandeld. Bij Nibag is de onderlinge sfeer goed. We gaan goed met elkaar om en hebben (dankzij de PV en ook buiten de PV om door een aantal actieve collega's en niet te vergeten de directie van Nibag) leuke activiteiten en uitjes. Humor op de werkvloer is verder ook erg belangrijk en gelukkig ontbreekt het daar niet aan bij Nibag.

BENIEUWD NAAR TEAM NIBAG?

Bekijk hier al onze medewerkers! Onderdeel uitmaken van Nibag? Bekijk dan onze vacatures.