MVO JAAROVERZICHT 2022

SJAALS VOOR HET GOEDE DOEL

In samenwerking met BrabantZorg hebben wij breiclub 'Goed gemutst' opgericht. De bewoners breien mooie, warme sjaals. Wij verzorgen de wol. Deze sjaals worden vervolgens aan het goede doel "Eten voor Bernheze" gedoneerd. Een mooie samenwerking waar we trots op zijn. Alle breisters kregen een chocolade hart als dank voor hun inzet.

Lees hier meer >

ELEKTRISCHE FIETSEN

Naast dat wij steeds meer elektrische auto's krijgen, kijken we ook naar andere duurzame vervoersmiddelen. Waaronder elektrische fietsen. Die komen goed van pas in steden, waar het moeilijk kan zijn om je auto te parkeren. Dit jaar introduceerden we twee types elektrische fietsen: een vouw- en 'gewone' fiets.

Lees hier meer >

VERLENGING MVO CERTIFICAAT

Na twee jaar was het tijd voor de hercertificering van ons MVO-certificaat. In die tijd hebben natuurlijk niet stilgezeten. Samen zetten we iedere dag stappen om zo verantwoordelijk mogelijk te ondernemen. Met resultaat! Ook dit keer hebben wij de MVO-verklaring mogen behalen.

Lees meer >

ADOPTIEDIER

Wist je dat wij sinds kort ons eigen stokstaartje hebben? Niet op kantoor natuurlijk. Geadopteerd via Zie-ZOO in Volkel. Nog een mooi weetje: Dierenpark ZieZoo biedt dagbesteding aan mensen met autisme.

DUURZAAM BRIEFPAPIER

Om bewoners van de inspectie op de hoogte te brengen, versturen wij vaak nog brieven. Bij ons gaat er dus aardig wat papier doorheen. Tegelijkertijd proberen wij CO2 te besparen. Erg tegenstrijdig! Daarom gebruiken we duurzaam briefpapier. Gemaakt is van 100% gerecycled papier en niet gebleekt. Er worden dus geen (extra) bomen voor gekapt. Beter voor het milieu en dus voor ons.

PERSONEELSWEEKEND

In juli kon voor het eerst in twee jaar tijd weer het personeelsweekend plaatsvinden. Met bijna al onze collega's reisden we af naar Terschelling. Het was een enorm geslaagd weekend, met prachtig weer, leuke collega's, sportieve activiteiten en gezelligheid.

PSO CERTIFICAAT

Aangenaam werken voor iedereen: dat is ons streven. Bij Nibag willen wij daarom iedereen, met of zonder beperking, een passende werkplek bieden. Hoe mooi is het dan als dit weer opnieuw wordt onderstreept met de verlenging van ons PSO-certificaat.

Lees meer >

PV UITJES

Bij aangenaam werken hoort ook ontspanning. Dit jaar konden er weer verschillend door onze personeelsverenigingen georganiseerde uitjes plaatsvinden, Zo zijn we met team Oss gaan bowlen, werd in Hengelo de jaarlijkse barbecue georganiseerd en ging team Heel de uitdaging van een escaperoom aan.

DUURZAAMHEIDSPRIJS 2022

ieder jaar reiken wij rond de Dag van de Duurzaamheid de Duurzaamheidsprijs uit. Dit jaar werden de winnaars benoemd tot eerste bewoners van onze insectenhotels. In plaats van 'huur' betalen, hebben wij uit hun naam een donatie van 50 bomen aan Trees for All gedaan. Hiermee wordt omgerekend zo'n 1.250 kg CO2 uitstoot bespaard.

Lees meer >

GROENSTROOK PROJECT

In samenwerking met de gemeente Oss gaan wij de groenstrook voor ons kantoor aanpakken. Hiermee willen we de biodiversiteit rondom het kantoor bevorderen. De eerste stappen zijn al gezet. Volgend jaar hopen we dit af te ronden!



Lees meer >

INSECTENHOTEL BOUWDAG

Tijdens de nationale klimaatweek hebben wij met een aantal collega's en hun kinderen insectenhotels gebouwd. Deze worden uiteindelijk op de groenstrook geplaatst. Hiermee hopen we de biodiversiteit rondom het kantoor in Oss te verhogen.

Lees meer >

ISO CERTIFICATEN

Na een uitgebreide interne audit hebben wij het ISO 14001 certificaat behaald. Daarnaast hebben wij het ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) certificaat mogen ontvangen.



Lees meer >

SPONSORING REDDINGSBRIGADE

Sinds dit jaar zijn wij trotse shirtsponsor van Reddingsbrigade Oss, die dit jaar 50 jaar bestaan. De nieuwe shirts waren meteen goed zichtbaar tijdens het NK reddingszwemmen.

OVERIGE DONATIES

Aangenaam leven: ons vertrekpunt is dat alle kleine beetjes hierbij helpen. Daarom sponsoren wij verschillende projecten. Vaak aangedragen door collega's, omdat ze zelf lid zijn of het goed doel een warm hart toedragen. Zo sponsorden we in 2022 verschillende sportverenigingen van onze collega's, waren we shirtsponsor van kunstproject 'De Vredekijker' en spaarden we dopjes voor het Diabetesfonds.

GESCHENKEN COLLEGA'S

Ook met onze keuze voor geschenken voor onze collega's houden wij rekening met MVO. Wij proberen altijd te kiezen voor partijen die een bijdragen aan een betere wereld. Zo kregen de collega's een chocoladeletter van Tony Chocolonely en ook het kerstpakket had een duurzaam tintje.

RELATIEGESCHENKEN

Ook voor de relatiegeschenken kiezen wij voor partijen die op hun eigen manier bij aan een betere wereld. Zo kregen klanten dit jaar een circulaire wijnkist die gebruikt kan worden als tapasschaal, werden er namens klanten bomen gedoneerd en kregen klanten koekjes gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.