NIBAG BEHOORT TOT TOP WAT BETREFT SOCIALER INCLUSIEF ONDERNEMEN

20 september 2022

Aangenaam werken voor al onze collega's: dat is ons streven. Hoe mooi is het dan als dit weer opnieuw wordt onderstreept met de verlenging van ons PSO-certificaat. Om deze te behouden, worden wij iedere twee jaar opnieuw beoordeeld. Dit jaar was het weer tijd voor een hermeting. In tussentijd hebben wij niet stilgezeten om aangenaam werken voor iedereen mogelijk te maken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Met trots mogen wij melden dat wij Trede 2 behaald hebben op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)!

SOCIALER INCLUSIEF ONDERNEMEN IN DE PRAKTIJK

Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is om meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Bij Nibag willen wij iedereen, met of zonder beperking, een passende werkplek bieden. Collega's uit de PSO doelgroep worden net zo behandeld als andere collega's van Nibag. Zij zijn onderdeel van het team en worden ook uitgenodigd voor bijeenkomsten, pv-uitjes en weekendjes weg. Wij maken geen onderscheid. Uiteraard is er wel de benodigde aandacht en meer gereserveerde tijd voor persoonlijke begeleiding. Zo hebben wij collega's uit de PSO doelgroep opgeleid voor de NTA 8800 waarbij zij veel praktijkbegeleiding hebben gekregen en hebben wij extra rustige werkomgevingen gecreƫerd voor collega's die dit prettig vinden.

Ook de inkoop van diensten of producten doen wij bij voorkeur bij PSO-gecertificeerde organisaties en sociale werkvoorzieningen. Voor onze post werken wij bijvoorbeeld samen met de Postbode, die socialer inclusief ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. 90% van hun medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

BOVENGEMIDDELDE SCORE

Met het keurmerk wil PSO Nederland inzichtelijk maken welke bedrijven werkgelegenheid bieden aan personen met een kwetsbare arbeidspositie. Daarbij onderscheiden zij vier presentatieniveau's: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Wij hebben trede 2 behaald. Dit betekent dat wij ruim boven het gemiddelde presteren wat betreft socialer inclusief ondernemen in vergelijking met andere organisaties in dezelfde grootteklasse. Hiermee behoren wij zelfs tot de 25% best presterende bedrijven!

Lees meer over PSO >