SDG DOELEN

WAT WIJ DOEN

Bekijk hier onze MVO-jaaroverzichten >

BETAALBARE EN DUURZAME ENERGIE

Bij de opdrachten die we met onze klanten uitvoeren ligt de nadruk op het minimaliseren van de energiebehoefte, het inzetten van duurzame energiebronnen en zo efficiënt mogelijk gebruik maken van fossiele brandstoffen. Daarmee werken we niet alleen in lijn met de Trias Energetica, maar ook in de gedachte van SDG Doel 7 en het verbeteren van de energie-efficiëntie (subdoel 7.3). We nemen onze klanten daarom graag mee in deze gedachtegang en proberen zo, samen met alle ketenpartners, dit doel te bereiken.

En wat doet Nibag zelf? We monitoren en beperken onze CO2-uitstoot, we rijden waar mogelijk in elektrische auto's en we gebruiken duurzame energiebronnen voor onze vestigingen, die allemaal energielabel A hebben. Dit draagt allemaal bij aan ons voornaamste doel: CO2-neutrale Nibag-organisatie in 2030!

VERANTWOORDE CONSUMPTIE EN PRODUCTIE

Om verantwoorde consumptie en productie te realiseren is bewustwording bij de eindgebruiker essentieel. Die bewustwording proberen we zo breed mogelijk op gang te helpen. Zo zijn er verschillende opdrachten waarbij we duurzame kleinigheidjes uitdelen aan bewoners, zoals duurzame zeepjes van sinaasappelschillen en herbruikbare drinkbekers tegen verspilling van plastic. Daarmee beperken we de afvalproductie en stimuleren we het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Intern streven we ook verantwoorde consumptie en productie na door bijvoorbeeld het papierloos werken, de Nibag broodtrommels, het scheiden van afval en het gebruik van porseleinen koffiekopjes (ja, het zit hem soms ook in de details!). Dit draagt allemaal bij aan ons voornaamste doel: CO2-neutrale Nibag-organisatie in 2030!

LEVEN OP HET LAND

Bij Nibag hechten we veel waarde aan een aangenaam leven, niet alleen vanuit ons werk, maar ook vanuit een persoonlijke motivatie. Daarom nemen we initiatieven om het leven op het land te stimuleren, ook al raken die niet direct aan onze werkzaamheden. Zo kun je denken aan het brouwen van duurzaam bier met respect voor de natuur (duurzaamheidsprijs 2020) of een insectenhotel met steun van Natuurmonumenten (duurzaamheidsprijs 2021). Ook ons elektrische wagenpark, in combinatie met duurzame energie-inkoop, draagt bij aan een betere luchtkwaliteit met meer kans voor gevoelige ecosystemen. Er zijn ook concrete plannen om rondom onze vestigingen biodiversiteit te stimuleren door de aanleg van speciale groenstroken. Dit draagt allemaal bij aan ons voornaamste doel: CO2-neutrale Nibag-organisatie in 2030!

ELEKTRISCHE FIETSEN

Heb jij toevallig een collega op een elektrische vouwfiets langs zien komen? Dat zou goed kunnen! In het kader van de duurzaamheid heeft Nibag sinds kort een nieuw duurzaam vervoermiddelen in haar collectie: twee elektrische fietsen én twee elektrische vouwfietsen.

SJAALS VOOR HET GOEDE DOEL

In samenwerking met Laarstede - Brabantzorg hebben wij breiclub goed gemutst opgericht. Met duurzaam wol hebben de breisters sjaals gebreid voor een ander goed doel "Eten over Bernheze". De sjaals zijn verantwoord en met liefde gemaakt.