TIJD BEGINT TE DRINGEN VOOR KANTOOREIGENAREN

14 juni 2022

Vanaf 1 januari volgend jaar moeten kantoren minimaal een energielabel C hebben anders mogen ze niet gebruikt worden als kantoorpand. Uit eerder onderzoek van de Rijksoverheid bleek dat begin dit jaar nog dat veel kantoorpanden niet voldeden aan de labelplicht. Met nog iets meer dan een half jaar te gaan, hebben nog steeds veel kantoren geen label C. De overheid wil gaan inzetten op 100% naleving van de labelplicht. Voldoe je dus niet op 1 januari 2023? Dan is de kans groot dat je kantoorpand niet meer gebruikt worden.

VEEL KANTOREN NIET MEER BRUIKBAAR NA 1 JANUARI

Helaas voldoen nog steeds veel kantoorpanden niet aan de labelplicht. Volgens de Rijksoverheid blijkt dat ongeveer 46% een energielabel C heeft of hoger. Hoewel de Rijksoverheid het aantal groene labels (C of hoger) ziet stijgen, voldoet ruim de helft van kantoren dus nog steeds niet aan de labelplicht.

NOG EEN ENERGIELABEL NODIG? HAAST GEBODEN!

Met nog iets meer dan een half jaar te gaan, begint te tijd te dringen voor kantooreigenaren. Moet jij nog voldoen aan de labelplicht? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk een energielabel voor je kantoor aanvraagt. Met nog een half jaar te gaan, bestaat er namelijk een kans dat sommige trajecten niet meer gaan lukken. Mocht blijken uit de inspectie blijken dat je kantoorpand een te laag energielabel heeft, dan moeten er energetische maatregelen uitgevoerd worden. Door de levertijd bijvoorbeeld van warmtepompen en de planning van zonnepanelen kan het zijn dat de deadline van 1 januari niet gehaald wordt. Wacht dus niet te lang met je energielabel aanvraag!

Bron

MEER WETEN?

Wil je meer weten over het energielabel utiliteit? Neem dan contact op met ons.

088 9 600 900
info@nibag.nl

Vraag direct een energielabel aan >