ISO 14001

Bij Nibag zetten we ons in voor een duurzamere toekomst door te voldoen aan de ISO 14001-normen. Dit internationaal erkende milieumanagementsysteem helpt ons om onze ecologische impact te minimaliseren en milieuvriendelijke bedrijfspraktijken te bevorderen.

ISO 14001

ISO 14001 is het fundament van ons milieumanagementsysteem. Het biedt ons de richtlijnen en tools om onze milieuprestaties te verbeteren en duurzame oplossingen te integreren in onze bedrijfsvoering. Bij Nibag beschouwen we milieuvriendelijkheid niet als een extra taak, maar als een kernonderdeel van onze bedrijfsstrategie.

Ons systeem stelt ons in staat om effectief te monitoren en te beheersen hoe onze activiteiten het milieu beïnvloeden. We richten ons op het verminderen van afval, het efficiënt gebruiken van energiebronnen en het minimaliseren van onze CO2-uitstoot. Door voortdurend te evalueren en te verbeteren, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een gezondere planeet.

IP231109LH1-264
IP231109LH1-264
 

Concrete stappen en initiatieven voor milieuverbetering volgens de ISO 14001

Samen bouwen wij aan de toekomst. Onze CO2 voetprint verkleinen, is daar onderdeel van. Ons doel: CO2 neutraal in 2030! Wij maken hierin al stappen. Dit doen we onder andere door afval te reduceren en onze mobiliteit zo duurzaam mogelijk in te richten. Door wegwerpartikelen zoals papieren bekertjes en plastic boterhamzakjes te vervangen door een Dopper en broodtrommel zorgen we bijvoorbeeld voor minder afval onderweg en op kantoor. Ook door zo veel mogelijk digitaal te werken en bewust te printen dragen we bij aan de afvalreductie. Waar mogelijk kiezen wij voor elektrisch. Dat geldt niet alleen voor de auto's, maar ook voor de fietsen en zelfs de drone.

Daarnaast betrekken we onze medewerkers actief bij milieuvriendelijke initiatieven en delen we regelmatig informatie om bewustzijn te vergroten en verantwoordelijkheid te stimuleren. Door transparant te communiceren over onze milieuprestaties en samen te werken met leveranciers en partners, streven we naar een bredere impact.

Onze ISO 14001-certificering
nibag_preview_011__DSC2683
nibag_preview_011__DSC2683
IP220224LH1-021

 

CO2-uitstoot Nibag

240425(IL)CO2 uitstoot in tonnen tabel met compensatie V1.2