MEDEWERKER AAN HET WOORD: NIEK EGBERS

5 mei 2022

STEL JE EVEN VOOR.

Ik ben Niek Egbers, 41 jaar en woon in Oldenzaal. Ben getrouwd en de trotse vader van onze zoons van 12 jaar en 9 jaar oud. Ik werk op de vestiging Hengelo.

HOE LANG WERK JE AL BIJ NIBAG? EN HOE BEN JE HIER PRECIES TERECHTGEKOMEN?

Ik werk sinds juni 2018 weer bij Nibag. Na het afronden van mijn mbo Bouwkunde opleiding in 2000 ben ik al bij Nibag in dienst getreden. Tot aan medio 2006 ben ik werkzaam geweest op de afdeling Beheer & Onderhoud en Geluid. In 2006 ben ik van werkgever veranderd en heb 12 jaar bij een bouwprojectmanagmentbureau gewerkt in Wierden. Tussentijds altijd een "hart voor" Nibag gehouden. Het deed ook wel wat toen Nibag in 2009 failliet werd verklaard. Gelukkig is er een doorstart gemaakt en is het bedrijf weer opgebloeid. Begin 2018 werd ik benaderd of ik geen interesse had om terug te keren bij Nibag. In het eerste gesprek voelde het weer als vanouds en kwamen we tot de conclusie dat we nog steeds bij elkaar pasten. Sinds juni 2018 mag ik weer deel uitmaken van de "Nibag familie".

WAT IS JE FUNCTIE BIJ NIBAG? HOE ZIET JOUW ROL ERUIT EN WAT ZIJN JE VERANTWOORDELIJKHEDEN?

Mijn functie is Projectleider Bouwprojectmanagment. Ik hou me bezig met veel uiteenlopende projecten. Denk aan het uitvoeren van Toezicht en Directievoering bij werkzaamheden op verschillenden bouwprojecten namens onze opdrachtgevers (woningbouwcoöperaties, schoolbesturen, gemeenten en overheid), maar ook met het verzorgen van aanbestedingsstukken, het opstellen van werkomschrijvingen en het opstellen van kostenramingen van bouwprojecten behoren tot mijn werkzaamheden.

WAT MAAKT JE WERK UITDAGEND?

De afwisseling van taken, projecten en opdrachtgevers. Doordat ik verschillende opdrachtgevers "bedien" in verschillende rollen is iedere dag anders. Daarbij lopen de projecten ook veel uiteen. Van het verduurzamen van een sportzaal tot grote onderhoudsprojecten en energiezuinige woningen, maar ook het toezichthouden op de nieuwbouw van appartementencomplexen en woonzorggebouwen, het begeleiden van de bouw van een woonhuis (omdat de opdrachtgever in het buitenland werkt), kleine verbouwingen en uitbreidingen van schoolgebouwen: alles komt voorbij.

VAN WELKE WERKZAAMHEDEN KRIJG JIJ DE MEESTE ENERGIE?

De afwisseling is voor mij de grootste drijfveer. Ook de vrijheid die mij geboden wordt, ervaar ik als prettig.

WAT IS EEN MOMENT WAT JE ALTIJD IS BIJGEBLEVEN BINNEN JE WERK?

Dat zijn verschillende momenten. Met name de onverwachte momenten, zoals huilende bewoners van blijdschap en verdriet, maar ook hele vreemde situaties, zoals een wilde vos als huisdier, een oplevering met 0 opleverpunten en huisuitzettingen. Maar ook het moeten ingrijpen bij onveilige situaties, het afkeuren van uitgevoerde werkzaamheden en het uitstellen van opleveringen, omdat het gewoonweg nog niet technisch gereed is, behoort hierbij.

OP WELK BEREIKT RESULTAAT BEN JE TROTS?

Tevreden opdrachtgevers!

WAARIN ZOU JIJ JE VERDER WILLEN ONTWIKKELEN?

Dat we binnen Nibag nog meer bouwprojectmanagmentwerkzaamheden gaan uitvoeren en het team wordt uitgebreid.

HOE KOMT AANGENAAM WERKEN, WONEN EN LEVEN BIJ JOU TERUG?

Aangenaam werken heeft te maken met de verschillende projecten, fijne collega's en de faciliteiten die geboden worden. Het aangenaam wonen slaat voor mij meer op de werkzaamheden die ik uitvoer en dat huurders weer met veel plezier een gerenoveerde of nieuwe woning betrekken…. Of het moet zijn dat Nibag een werkgeversverklaring heeft ingevuld voor de hypotheek toen we in 2004 ons eerste huis kochten?
Aangenaam leven heeft te maken met de randzaken bij Nibag. De gezelligheid, leuke gezamenlijke bijeenkomsten, uitstapjes en activiteiten. Ook de "vrijheid" die geboden wordt in het opnemen van verlofuren en vrije dagen is hierin belangrijk.

HOE ZIJN JE COLLEGA'S?

Verschillend! Aangezien het personeelsbestand van Nibag de laatste jaren hard gegroeid is en het thuiswerken is ingevoerd, is de binding met sommige collega's minder en met anderen is dat weer meer. Maar ik kan wel zeggen dat het al met al fijne collega's zijn met een mooie mix van leeftijden, functies en ervaringen.

BENIEUWD NAAR TEAM NIBAG?

Bekijk hier al onze medewerkers! Onderdeel uitmaken van Nibag? Bekijk dan onze vacatures.