ENERGIELABEL UTILITEIT

Het hebben van een energielabel utiliteit is al sinds 2008 verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een utiliteitsgebouw. Sinds 2015 worden er ook daadwerkelijk boetes opgelegd die voor utiliteitspanden zonder energielabel kunnen oplopen tot meer dan € 20.000,-. Voor een ontbrekend label bij verkoop zal direct een bestuurlijke boete opgelegd worden, wat betekent dat je ook niet meer de gelegenheid krijgt om de boete te voorkomen.

Onder utiliteitsbouw worden onder meer kantoor-, winkel-, en bedrijfspanden verstaan. Niet elk pand is echter labelplichtig. Daarom beoordeelt Nibag altijd of je utiliteit een energielabel moet hebben volgens de wettelijke vereisten, zodat je geen onnodige kosten maakt.

ENERGIELABEL UTILITEIT AANVRAGEN IN 3 STAPPEN

  1. Je vult ons aanvraagformulier voor het energielabel utiliteit in. Wij beoordelen of je pand in aanmerking komt voor vrijstelling van de energielabelplicht. Zo niet, dan ontvangt je van ons een offerte.
  2. Na je goedkeuring op onze offerte wordt de afspraak voor de inspectie ingepland.
  3. De informatie uit de inspectie en bouwkundige tekeningen wordt verwerkt in de rekensoftware. Het energielabel wat daaruit volgt, wordt geregistreerd in de landelijke database en je ontvangt deze vervolgens per e-mail om te verstrekken aan je huurder of koper.

VERPLICHT ENERGIELABEL UTILITEIT VOOR KANTOREN 2023

Vanaf 2023 moet je kantoorpand minimaal een energielabel utiliteit C hebben. Grote kans dus dat je nu daarom op zoek bent naar iemand die dit energielabel kan opstellen. Wil ook na 2023 gebruik kunnen maken van je kantoorpand? Laat je pand dan door ons inspecteren. Onze deskundige inspecteurs nemen alle informatie mee die belangrijk is bij het opstellen van een energielabel. Zo ben je ervan verzekerd dat je pand een kwalitatief en zo hoog mogelijk energielabel utiliteit krijgt. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je geen extra investering hoeft te doen om toch tot dat C-label te komen. Dat ligt bij de zogenaamde prijsvechters anders: om de kosten zo laag mogelijk te houden wordt niet het maximale uit de informatie gehaald, waardoor de kans groot is dat je een energielabel krijgt wat lager is dan dat je daadwerkelijk hoort te krijgen. Met het negatieve resultaat dat je extra moet investeren om je kantoorpand klaar te krijgen voor 2023.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over het energielabel utiliteit? Neem dan contact op met ons.

088 9 600 900
info@nibag.nl