BETER BED SCHAKELT NIBAG IN VOOR NEN 2580

We mogen weer een leuke opdracht melden! Nibag mag voor zes panden van Beter Bed NEN 2580 meetrapporten opstellen. Deze opdracht hebben wij gekregen via de makelaar Colliers International. Als onafhankelijke partij vragen zij bij verschillende organisaties offertes op. De klant, in dit geval Beter Bed, beslist dan met wie zij in zee gaan. Overigens is het niet de eerste keer dat wij via Colliers International een opdracht krijgen. Vanwege onze goede kwaliteit-prijs verhouding krijgen wij vaker aanvragen van hen.

BVO, NVO EN VVO IN BEELD

Om de juiste oppervlakte van de panden in beeld te krijgen, hebben wij een oppervlaktemetingen conform de NEN 2580 uitgevoerd, waarbij we de benodigde informatie vanuit tekeningen gehaald hebben (type B, geen controle op locatie). Het eindresultaat is een meetrapport met een meetstaat met juiste vierkante meters in Excelbestand en goede tekeningen die vaak de basis vormen voor overeenkomsten. In het meetrapport werken wij vaste definities gewerkt: het bruto- en nettovloeroppervlak (BVO, NVO), gebruiksoppervlak (GO) en verhuurbaar vloeroppervlak (VVO). Vooral het bruto- en verhuurbaar vloeroppervlak zijn belangrijk, omdat deze gebruikt worden in verhuur- en verkoopcontracten om de juiste vierkante meters op papier te hebben.

NEN 2580

Met de NEN 2580 wordt de oppervlakte en inhoud van een pand berekend. Deze meting kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te bepalen hoeveel oppervlakte van je pand je daadwerkelijk kan verhuren of om de huurpunten voor het Woningwaarderingsstelsel (WWS) te bepalen.

Lees hier meer over de NEN 2580.

MEER WETEN?

Meer weten over de NEN 2580 of benieuwd wat Nibag hierin voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur.

Ramon Grootelaar
088 9 600 900
r.grootelaar@nibag.nl