ENERGIE AUDIT (EED)

De energie audit is een verplicht energiebesparingsonderzoek voor (grote) organisaties die aan de voorwaarden voldoen. Deze verplichting vloeit voort uit de Europese EED (de Energy Efficiency Directive) en is geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving middels de 'tijdelijke regeling'. Als je organisatie meer dan 250 fte's en/of 50 miljoen omzet en 43 miljoen balanstotaal heeft, moet je aan deze verplichting voldoen. Voldoe jij aan deze voorwaarden? Dan ben je bij Nibag aan het juiste adres voor een energie audit!

WAT HOUDT EEN ENERGIE AUDIT IN?

De energie audit of EED is een energieonderzoek dat zowel het energieverbruik van je organisatie als de belangrijkste besparingsmogelijkheden in kaart brengt, en moet elke vier jaar uitgevoerd worden. De aspecten die bij een energie audit meegenomen worden, zijn onderverdeeld op organisatie- en vestigingsniveau. Zo kijken wij op organisatieniveau maar de energiebalans van de hele organisatie en de beschrijving van het beleid. Op vestigingsniveau brengen wij bijvoorbeeld het energieverbruik van het gebouw en van de processen die in het gebouw plaatsvinden in kaart.

WAAROM NIBAG VOOR DE EED?

  • Je voldoet aan je verplichting voor de energie audit (EED).
  • Twee vliegen in één klap! De informatie die wij op doen tijdens een energie audit kan ook gebruikt worden om te voldoen aan de Informatieplicht. Zelfs de invoer in het eLoket nemen we je uit handen.
  • Op maat gemaakt advies. Bij de adviesvorming wordt rekening gehouden met je ambitie. Wij kunnen enkel de maatregelen met terugverdientijd tot vijf jaar meenemen of ook de maatregelen met bijvoorbeeld terugverdientijden tot 15 jaar.
  • Eventueel steekproefsgewijs. Indien er meerdere uniforme vestigingen zijn, kunnen we de maatregelen in overleg steekproefsgewijs bepalen. We zetten graag de opties voor je op een rijtje. Zo kun je rekenen op een advies dat zowel inhoudelijk als kostentechnisch voldoet aan je wensen.

MEER WETEN?

Wil je meer weten of heb je vragen over energie audits? Neem dan contact met ons op.

Sander Lenders
088 9 600 900
s.lenders@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de EED met
+ DMJOP
+ Energielabel utiliteit