ZONNESCAN

Overweeg je om je vastgoed te verduurzamen en ben je daarom de mogelijkheden van zonnepanelen aan het bekijken? Dan kan het zijn dat je door de vele fabrikanten, opties en installateurs door de bomen het bos niet meer ziet. Een objectieve 'filter' die de voor jou de verschillende offertes en mogelijkheden vergelijkt, biedt dan uitkomst. Laat in dat geval ons een Zonnescan opstellen.

EEN ZONNESCAN: WAT IS DAT?

Met een Zonnescan brengen wij in kaart wat de mogelijkheden voor het lokaal opwekken van elektriciteit voor jou zijn. Als eerste zullen wij, op basis van de elektriciteitsprijs, de elektra-aansluiting en de beschikbaarheid van daken, kijken of je met het plaatsen van PV-panelen jouw voorgenomen doel behaalt. Vervolgens zullen wij diverse offertes vergelijken door middel van een uitvraag naar geselecteerde leveranciers. Deze offertes toetsen wij aan de hand van vooraf vastgestelde uitgangspunten op basis van kwaliteit van de aangeboden producten, uitvoerbaarheid, volledigheid, garanties, prijs en opbrengsten. Uiteindelijk wordt er zo per pand duidelijk welke partij als beste naar voren komt, gelet op de hiervoor genoemde punten. Daarnaast kijken wij met onze Zonnescan of je subsidies aan kunt vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Desgewenst begeleiden wij uiteindelijk ook de installatie van de PV-panelen.

DE VOORDELEN VAN DE ZONNESCAN OP EEN RIJ:

  • Een eerlijk en onafhankelijk advies met onze Zonnescan waarbij de meest interessante mogelijkheden worden weergegeven;
  • De uitgelezen kans om je klanten en partners te laten zien dat je 'groen' bezig bent;
  • Je kunt bezig zijn met de core business en hoeft zich niet in andere materie te verdiepen.

NA DE ZONNESCAN DE SMAAK TE PAKKEN?

Door het plaatsen van zonnepanelen gebruik je minder elektriciteit van het net en ben je deels zelfvoorzienend. Met het opwekken van duurzame energie op zich bespaar je natuurlijk geen energie. Alleen de manier van opwekken is anders. Voor daadwerkelijke energiebesparing kan het verstandig zijn om eerst een stap terug te doen en te kijken of je er alles aan gedaan hebt om de energievraag zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door te isoleren en energiezuinige LED-verlichting toe te passen. Mocht je geïnteresseerd zijn naar overige energie besparingsmaatregelen voor je gebouw, dan is wellicht de Verlichtingsscan of het Maatwerkadvies hier het juiste middel voor. Nog een stapje verder? Bekijk dan eens onze dienstlijn Duurzaamheid.

MEER WETEN?

Heb jij vragen over de zonnescan, of wil je meer weten over hoe Nibag iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Sander Lenders
088 9 600 900
s.lenders@nibag.nl