VERLICHTINGSSCAN

Het kan interessant zijn om de besparingsmogelijkheden van de verlichting van je organisatie onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld omdat het een grote kostenpost is binnen je energieverbruik of om te weten welke duurzame opties er mogelijk zijn. Met een verlichtingsscan brengen wij de huidige verlichting realistisch in kaart. Vervolgens adviseren wij over welke alternatieven er mogelijk zijn. In veel gevallen levert dit flinke energiebesparingen op. Benieuwd hoeveel jij kan besparen? Neem dan snel contact op!

VERLICHTINGSSCAN: BESPARINGEN VAN 60%

Wij brengen met onze verlichtingsscan de huidige situatie van de verlichting in beeld. Hiervoor gebruiken wij je actuele energietarieven, de branduren en vermogens. Deze spiegelen we vervolgens aan een energiebesparend alternatief met bijbehorende terugverdientijden (per ruimte, per gebouwdeel, per gebouw en/of per portefeuille). Hierbij wordt gekeken naar besparingen van meer dan 60% met een terugverdientijd onder de vijf jaar. Je bespaart niet alleen omdat de lamp minder verbruikt, maar ook doordat je deze minder vaak hoeft te vervangen. Vervolgens vertalen wij dit in een uitvraag naar een aantal leveranciers, waarbij wij je wensen als uitgangspunten aangeven. Hierbij fungeren wij als objectieve filter om de beste prijs/kwaliteit voor de werkzaamheden te krijgen. Eventueel kunnen we ook de installatie begeleiden.

MINIMAAL LABEL C? OOK DAN IS EEN VERLICHTINGSSCAN INTERESSANT

Heb je een utiliteitspand, dan moet je in 2023 minimaal een C-label hebben. Door de zuinigere verlichting te plaatsen maak je makkelijk stappen in het Energielabel. Dat is dus een win-winsituatie. Eventueel kunnen wij ook het Energielabel en/of Maatwerkadvies energieprestatie verzorgen.

ALTIJD VERZEKERD VAN DÉ BESTE OPLOSSING MET ONZE VERLICHTINGSSCAN

Onze verlichtingsscan respecteert altijd het beginpunt, waardoor we onnodige investeringen kunnen uitsluiten. LED verlichting hoeft bijvoorbeeld niet altijd de beste oplossing te zijn! Wij werken bij voorkeur met de 'best practices' uit de markt. Uit ervaring weten wij namelijk dat niet alle innovatieve antwoorden en toeleveranciers stand (zullen) houden. Door deze werkwijze ben jij verzekerd van een oplossing die niet alleen (energie)besparing oplevert, maar ook toekomstbestendig is.

NA VERLICHTINGSSCAN NOG MEER BESPAREN?

Heb je na onze verlichtingsscan de smaak te pakken en wil jij kijken of er nog meer besparingsmogelijkheden zijn voor je organisatie? Ook dan helpen wij je graag! Zo kunnen wij een Energiefactuurscan uitvoeren, waarbij we op basis van 'no cure, no pay' je energiefacturen controleren op fouten, of schakel ons in voor Energie inkoop. Wil je nog een stapje verder? Bekijk dan eens onze dienstlijn Duurzaamheid of de EED om te zien hoe jij je organisatie toekomstbestendig te maken.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over de verlichtingsscan? Neem dan contact op met onze projectleider/adviseur.

Roy Heijsterman
088 9 600 900
r.heijsterman@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de verlichtingsscan met:
+ Conditiemeting NEN 2767
+ DMJOP
+ Energiehuishoudingsscan