BHV-PLAN

Ben jij een werkgever? Dan verplicht de Arbowet, en soms ook het Bouwbesluit 2012, je in bijna alle gevallen om bedrijfshulpverleners (BHV'ers) aan te stellen. Jouw BHV'ers worden opgeleid en getraind om op te treden in geval van calamiteiten of incidenten. Zij zijn hiermee een voorpost voor de professionele hulpverleningsdiensten. Tot hun taken behoort het ontruimen, verlenen van eerste hulp, of het bestrijden en/ of beperken van een brand of ongeval. Echter voor een BHV-organisatie om te functioneren, is het cruciaal dat deze is afgestemd op jouw organisatie en de (rest-)risico's. Hiervoor stel je een BHV-plan op. Heb je dit niet, dan loop je het risico's op een boete van de Inspectie SZW.

HET BHV-PLAN ALS HOUVAST VOOR DE PRAKTIJK

In het BHV-plan omschrijven wij de randvoorwaarden voor hoe bedrijfshulpverlening in jouw organisatie wordt vormgegeven. Dit biedt jouw medewerkers houvast in de praktijk, maar borgt ook over welke middelen en materialen zij moeten beschikken. Het BHV-plan is dus voornamelijk een praktisch handboek voor de medewerkers die als BHV'er worden ingeschakeld. Daarnaast voldoen de verschillende onderdelen van ons BHV-plan aan NEN 8112:2017 en wordt het ontruimingsplan hierin geïntegreerd.

HET BHV-PLAN ALS STARTPUNT VOOR EEN PROFESSIONELE BHV-ORGANISATIE

Onze adviseurs weten als geen ander hoe zij jouw BHV'ers kunnen voorbereiden op calamiteiten en incidenten. Wij hebben zelf brandweermensen in dienst die weten hoe effectief opgetreden kan worden zonder de eigen veiligheid van de BHV'ers uit het oog te verliezen. Wij zetten voornamelijk in op het bieden van praktische handvatten. Uiteraard vergeten wij beleidsmatige borging hierbij niet. In het bijzonder hebben wij aandacht voor de vakbekwaamheid en het doelgericht oefenen afgestemd op de risico's en realistische scenario's. De kracht van een doelmatige BHV-organisatie ligt immers bij de vakbekwaamheid van de BHV'ers.

MEER DAN ALLEEN EEN BHV-PLAN

Het BHV-plan integreert het ontruimingsplan van jouw organisatie om een ontruiming gestructureerd te laten verlopen. Indien je deze nog niet hebt, kunnen onze adviseurs deze voor jou opstellen. Hetzelfde geldt voor een calamiteitenplan. Waar het BHV-plan het ontruimingsplan en calamiteitenplan integreert kunnen onze adviseurs, op basis van jouw behoeften, deze plannen ook afzonderlijk opstellen.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over een BHV-plan of wat Nibag hier voor jou in kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur/inspecteur.

Remco Meekes
088 9 600 900
r.meekes@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer het BHV-plan met
+ Bedrijfsnoodplan
+ Calamiteitenplan
+ RI&E
+ Ontruimingsplan