BEDRIJFSNOODPLAN

Wist je dat ongelukken niet alleen gebeuren bij de buren? Onze adviseurs kunnen je er alles over vertellen en je hierop voorbereiden. Als werkgever met betaalde arbeidskrachten ben je wettelijk verplicht om risico's te inventariseren. Dit kun je doen door het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie. Ook is het raadzaam risico's inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld via een Risicokaart. Ondanks deze inspanningen zal er altijd een 'restrisico' blijven bestaan dat kan resulteren in een calamiteit of incident. Dit is een gegeven dat voor jou als werkgever en/ of vastgoedeigenaar ongewenste gevolgen kan hebben. Denk aan schade, letsels, reputatieschade, claims en een bedreiging van de bedrijfscontinuïteit. Vanuit deze gedachte is het dus van cruciaal belang om dit zoveel mogelijk te ondervangen. Dit kun je doen door het opzetten van een bedrijfsnoodplan.

WAT KUN JE VERWACHTEN BIJ EEN BEDRIJFSNOODPLAN?

Het bedrijfsnoodplan is een praktisch beleidsdocument dat opgebouwd is uit een aantal losstaande plannen, namelijk het BHV-plan, Ontruimingsplan en Calamiteitenplan. Het combineert deze drie in een integraal geheel en vult deze aan met een analyse van de restrisico's door middel van scenario's, in relatie tot het gewenste ambitieniveau van jouw organisatie. Deze opbouw is conform NEN 8112:2017. Het op deze wijze stilstaan en vastleggen van jouw bedrijfsnoodorganisatie is de oplossing voor een goede voorbereiding op calamiteiten of incidenten en het beperken van ongewenste neveneffecten.

BEDRIJFSNOODPLAN GERICHT OP DE PRAKTIJK EN JE ORGANISATIE

Wij kunnen jou ondersteunen bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan en het komen tot een bedrijfsnoodorganisatie die aansluit bij de kenmerken van jouw organisatie. Dit doen onze adviseurs door eerst jouw organisatie te leren kennen om vervolgens aan de slag te gaan met de inhoudelijke uitwerking. Hierdoor leveren wij niet alleen maatwerk, maar komen we tot een resultaat dat je handvatten biedt. Naast het bedrijfsnoodplan als beleidsdocument is het vooral onze insteek om de vertaling naar de praktijk te realiseren. Met deze benadering borgen onze adviseurs dat jij en jouw organisatie goed voorbereid zijn op mogelijke calamiteiten of incidenten.

VEILIGHEID VERDER OP ORDE

Met een bedrijfsnoodplan borg je dat alle facetten van de bedrijfsnoodorganisatie integraal zijn vastgelegd, inclusief het beleidsmatige aspect. Indien je het beleid al op orde hebt maar opzoek bent naar een praktijkgerichte vertaling kunnen we je ook ondersteunen op een van de afzonderlijke onderdelen, namelijk het BHV-plan, Ontruimingsplan en Calamiteitenplan. Andersom kunnen onze adviseurs je ook specifiek helpen met de beleidsmatige kant door het opstellen van een Integraal Veiligheidsbeleid.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over een bedrijfsnoodplan of wat Nibag hier voor jou in kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur/inspecteur.

Remco Meekes
088 9 600 900
r.meekes@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer het bedrijfsnoodplan met
+ Brandveiligheidsinspecties
+ NEN 3140
+ Omgevingsvergunningen