RISICOKAART

Als vastgoedeigenaar wil je de technische risico's van je vastgoed goed in kaart hebben om de veiligheid van de gebruikers te kunnen borgen. Niet alleen wil je weten waar de gevaren zitten, maar ook hoe je deze kunt beheersen. Dit is een continu proces van bewustwording, identificeren, kwantificeren en beheersen van risico's om zo een veilige en gezonde vastgoedvoorraad te creëren en te handhaven. Een goed hulpmiddel hierbij is onze risicokaart.

MET ONZE RISICOKAART BELANGRIJKSTE RISICO'S VAN JE VASTGOED IN KAART

Een risicokaart is een efficiënte methode om op een laagdrempelige manier de belangrijkste risico's van je woningvoorraad inzichtelijk te maken. Op basis van deze kaart kan een gefundeerd besluit genomen worden over de prioritering van de aanpak van mogelijke risico's in je vastgoedvoorraad. Waar verzakkingen door aardbevingen in Groningen bijvoorbeeld een groot risico vormt, zijn ondergelopen kelders dat juist in Limburg. Voor elke organisatie zijn de risico's dus anders en binnen organisaties zien wij vaak ook dat de meningen verdeeld zijn. Iedere risicokaart is daarom uniek voor de organisatie.

BREED GEDRAGEN RISICOKAART

Samen met de sleutelpersonen binnen jouw organisatie beginnen we met het identificeren van de verschillende risico's binnen het vastgoedbezit. Op basis van de vereisten vanuit wet- en regelgeving, verwachte gevolgen, waarschijnlijkheid van voorkomen en ervaringen van de sleutelpersonen komen de relevante risico's en hun ernst naar voren. Dit resulteert in een risicokaart met aspecten waarbij risicomanagement het meest urgent is. Door onze interactieve aanpak worden medewerkers van alle lagen van de organisatie betrokken. Dit draagt bij aan de bewustwording en betrokkenheid. Door de organisatiebrede betrokkenheid is het streven draagvlak te creëren voor de uitvoering van beheersmaatregelen. Dit helpt in de aanpak van de risico's en het verankeren van risicomanagement in de organisatie.

VEILIGHEID BLIJVEND GEBORGD

De risicokaart is het vertrekpunt om veiligheid verder te borgen in jouw organisatie en daarmee gestructureerd te bouwen aan het aangenaam wonen en werken. Ook in een eventueel vervolgtraject kunnen wij je ondersteunen. Zo kan het implementeren van integraal veiligheidsbeleid of een calamiteitenplan helpen om de veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Ook kunnen we toetsen hoe de uitkomsten van de risicokaart zich verhoudt tot de vastgoedvoorraad, en de verschillende soorten gebouwen, door het uitvoeren van veiligheidsinspecties in de breedste zin van het woord.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over onze risicokaart? Neem dan contact op met onze adviseur/inspecteur.

Remco Meekes
088 9 600 900
r.meekes@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de risicokaart met
+ (Brand)veiligheid
+ Asbest
+ Legionella