NEN 3140

Als werkgever ben je verplicht om jouw (onderhouds)medewerkers een veilige werkomgeving te bieden, zoals beschreven in de arbeidsomstandighedenwetgeving. Als het gaat om de elektrotechnische veiligheid wordt hierbij onder meer verwezen naar de NEN 3140 keuring. Deze periodiek inspectie zorgt er niet alleen voor dat je ervan verzekerd bent dat de installaties aan de veiligheidseisen voldoen. Ook is het een goed middel om aan te tonen dat jij als werkgever bewust bezig bent met de veiligheid van jouw medewerkers. Wij werken onder meer voor de gemeente Zutphen, Thuisvester en Prowonen.

WAT HOUDT EEN NEN 3140 KEURING IN?

Voor zowel de laagspanningsverdeelinrichtingen als de vaste elektrotechnische installatie van gebouwen kunnen wij een NEN 3140 keuring uitvoeren. Door te inspecteren, te meten en te analyseren, krijgen wij een algemene indruk verkregen van de installatie conform de NEN 3140. Met als resultaat dat jij precies weet hoe het staat me de veiligheid van de installatie.

DE VOLGENDE ZAKEN NEMEN WIJ MEE MET EEN NEN 3140 INSPECTIE:

• Staat van onderhoud;
• Brandgevaar;
• Het voldoen aan de van toepassing zijnde normen;
• Gevaarlijke situaties;
• Aanwezigheid van bijgewerkte revisietekeningen;
• Werking van de desbetreffende installatie.

NEN 3140 INSPECTIERAPPORT MET KOSTENRAMING

Bij een NEN 3140 inspectie wordt dus naar de veiligheidsaspecten in het kader van gebruik van elektrische installaties (gevaarlijke spanning) gekeken. Deze bevindingen leggen wij vast in een bijbehorende inspectierapport, waarin de geconstateerde resultaten ingedeeld word in de prioriteitscodes A t/m E. Indien gewenst, kunnen wij een ook kostenraming maken om de tekortkomingen te herstellen. Zo weet jij niet alleen op welke punten de installatie aangepakt moet worden, maar ook welke kosten hieraan verbonden zijn.

COMBINEER NEN 3140 MET ANDERE DIENSTEN

Toch een NEN 3140 keuring uitvoeren? Combineer dit dan met één van onze andere diensten. Zo beperk je overlast voor gebruikers en huurders van je panden, omdat inspecteurs maar één keer over de vloer hoeven te komen. Diensten die onder andere te combineren zijn met de NEN 3140 zijn de MJOP en (Brand)veiligheid.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over meetcertificaten NEN 2580? Neem dan contact op met onze projectleider/adviseur.

Ramon Grootelaar
088 9 600 900
r.grootelaar@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de NEN 3140 met
+ Brandveiligheidsinspecties
+ Slimme Meterscan
+ Thermografie