MEETCERTIFICATEN NEN 2580

De NEN 2580 meting is de Nederlandse norm om misverstanden bij het bepalen van de oppervlakte en de inhoud van een gebouw te voorkomen. Met dit officiële rapport heb je dit dus voor jouw vastgoed duidelijk inzichtelijk. Handig, want dan weet je bijvoorbeeld hoeveel vierkante meters je nu daadwerkelijk kunt verhuren. Ook tal van (brandveiligheids)normen, calculaties en vergelijkingen zijn gerelateerd aan de oppervlakte en inhoud van een pand.

VERPLICHT NEN 2580 VANAF 2021

Per 31 december 2021 zijn woningcorporaties verplicht om hun vastgoed te waarderen op basis van de NEN 2580. Hetzelfde geldt voor gemeentes. Alleen hebben zij tot 1 januari 2022. Moet jij verplicht een NEN 2580 meting uitvoeren? Haak dan, voor zover dat kan, aan bij geplande werkzaamheden. Hierover denken wij graag met je mee.

NEN 2580 MEETRAPPORTEN DOOR NIBAG

Bij een NEN 2580 meetrapport wordt volgens vaste definities gewerkt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bruto- en nettovloeroppervlak (BVO, NVO), gebruiksoppervlak (GO) en verhuurbaar vloeroppervlak (VVO). Bij een gebouw dat nog in aanbouw is, halen wij de benodigde informatie uit tekeningen (type B), zodat dit tijdens de bouw gecontroleerd en geverifieerd kan worden. Bij bestaande bouw voeren wij een opname op locatie uit (type A) en vergelijken dit met bestaande tekeningen.

WERKZAAMHEDEN BINNEN DE NEN 2580

• Verzamelen van benodigde gegevens;
• Maken van afspraken met gebouwbeheerders en/of huurders;
• Controleren of de indeling van het gebouw overeenkomt met bestaande tekeningen;
• Bepalen van de exacte maatvoering met behulp van lasermeetapparatuur;
• Bepalen van VVO per ruimte;
• Vermelden van het vastgestelde BVO op een overzicht per gebouw: het meetcertificaat;
• Opstellen uitgewerkte plattegronden per ruimte.

DIGITAL TWIN VAN JE VASTGOED

In samenwerking met Vabi kunnen wij een zogenaamde 'digital twin' van jouw vastgoed maken. Dit is een virtuele 3D-weergave van het gebouw, waarin wij alle vastgoeddata kunnen actualiseren, aanvullen en beheren. Deze informatie is 24/7 beschikbaar voor diegene die het nodig heeft. Dit kunnen wij voor specifieke diensten doen, zoals het beheren je woningcartotheek, energielabels, NEN2580 metingen en veiligheidswerkzaamheden. Ook kunnen wij procesmatig en systematisch je vastgoedinformatie beheren met centrale vastgoedsturing.

COMBINEER MET ANDERE WERKZAAMHEDEN

WWS en NEN 2580
Dankzij de combinatie WWS en NEN 2580 krijg je een meetcertificaat conform de richtlijn én tegelijkertijd ook een WWS-puntentelling op basis van de nieuwe WWS-systematiek. Terwijl de inspecteur maar één keer langs komt!

energielabels en NEN 2580
Moet de Energie-Indexen (opnieuw) bepaald worden? Dan kan onze inspecteur tegelijkertijd ook de metingen voor de NEN 2580 verrichten!

MEER WETEN?

Wil je meer weten over meetcertificaten NEN 2580? Neem dan contact op met onze projectleider/adviseur.

Ramon Grootelaar
088 9 600 900
r.grootelaar@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de Meetcertificaten NEN 2580 met
+ MJOP
+ Conditiemeting NEN 2767
+ WWS
+ Energielabel Woningbouw
+ Brandveiligheidsinspecties