CONDITIEMETING NEN 2767

Een conditiemeting NEN 2767 wordt ingezet om de technische kwaliteit van gebouwen en installaties objectief te beoordelen. Met deze norm krijg je een compleet beeld van de staat van het Onderhoud van je vastgoed of installaties. Op deze manier heb je direct inzichtelijk wat de aanwezige gebreken zijn en welke risico's je loopt als deze niet opgelost worden. Daarnaast vormt de NEN 2767 een uitstekende basis voor het opstellen van een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP). Dankzij de opgedane informatie kun je richting geven aan je beleid en bepalen welke (herstel)werkzaamheden prioriteit krijgen. Door een NEN 2767 inspectie uit te voeren, krijg je grip op de technische staat van vastgoed/installatie, de risico's en kosten op korte en lange termijn.

CONDITIEMETING NEN 2767 DOOR NIBAG

Bij Nibag ben je aan het juiste adres voor conditiemetingen volgens de NEN 2767 methodiek. Hierbij onderscheiden wij vier vakgebieden: voorzieningen van bouwkundige-, elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- of transporttechnische aard (zoals liftinstallaties). De conditiemeting NEN 2767 kan vanaf elk willekeurig moment uitgevoerd worden. Ook kunnen wij de conditiemeting periodiek herhalen als dit gewenst is, bijvoorbeeld om te toetsen of met het gevoerde onderhoudsbeleid de gestelde doelstellingen worden bereikt.

BASIS VOOR MEERJAREN ONDERHOUDSPLAN

Tijdens een NEN 2767 inspectie worden alle relevante inspecties gecontroleerd en voorzien van een standaard code (NLsfb-code). Afhankelijk van de geconstateerde gebreken wordt vervolgens per installatie of bouwdeel een onderhoudsconditie berekend. Deze worden uitgedrukt in een getal oplopend van 1 (uitstekend) tot 6 (zeer slecht). Een eventueel gebrek wordt bepaald volgens omschrijvingen, waarvan de meest voorkomende zijn vastgelegd in de standaard gebrekenlijst NEN 2767 Deel 2. Deze methodiek zorgt voor een objectieve, reproduceerbare en herleidbare inspectiebeoordeling en vormt een solide basis voor het opzetten van een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP).

NEN 2767 RAPPORTAGE OP MAAT

Wanneer wij een NEN 2767 inspectie uitvoeren, dan is de opzet niet afhankelijk van de gevolgde methodiek. Dit betekent dat je zelf kan bepalen hoe de opzet van een conditiemeting NEN 2767 rapportage eruit komt te zien. Hierdoor kunnen wij het rapport aan laten sluiten bij je bestaande systemen, die het dagelijkse beheer van gebouwen en installaties mogelijk maken. Met een NEN 2767 inspectie door Nibag heb je dus direct een compleet beeld van de staat van het onderhoud van je vastgoed of installaties op een manier die past bij jouw organisatie.

MEER WETEN?

Wil je meer weten conditiemeting NEN 2767? Neem dan contact op met onze procesmanager:

Robert Hogt
088 9 600 900
r.hogt@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de Conditiemeting NEN 2767 met
+ MJOP
+ Bouwprojectmanagement
+ DMJOP