MPG

De MilieuPrestatie Gebouwen, de MGP, is een belangrijke maatstaf voor de duurzaamheid van een gebouw. Hoe lager de MPG, hoe duurzamer het materiaalgebruik in een pand. De MPG is een objectief hulpmiddel in het ontwerpproces en het kan gebruikt worden in een Programma van Eisen om het resultaat van een ontwerpproces vast te leggen. De milieuprestatie van materialen van gebouwen zal in de toekomst een steeds belangrijkere factor worden in de totale milieubelasting van een gebouw. Maar hoe ga je hier als organisatie dan mee aan de slag? Nibag helpt je hier graag bij.

MGP VERBETEREN

In de aanloop naar een halvering van de MilieuPrestatie Gebouwen in 2030 en 100% circulair in 2050 gaat de MPG een steeds belangrijkere rol spelen in het ontwerp- en uitvoeringsproces. Als onafhankelijk adviseur met kennis en ervaring in zowel de energieprestatie als de bouwkundige materialen en mogelijkheden kunnen we je goed helpen met het maken van de juiste keuzes. Hiermee voldoe je met zekerheid aan geldende wet- en regelgeving en voorkom je onnodige kosten achteraf. Wij werken op dit gebied veel voor projectontwikkelaars, architecten en andere uitvoerende partijen op het gebied van nieuwbouw.

MPG, TOETSING BOUWBESLUTI EN GPR

De MGP is onderdeel van onder andere de toetsing bouwbesluit en GPR-Gebouw. Wanneer er behoefte is aan een bredere kijk op de haalbaarheid of duurzaamheidsprestatie van een project, kunnen we naast de MPG ook andere zaken in kaart brengen. We bieden daarmee het complete plaatje dat benodigd is voor vrijwel alle situaties. Meer informatie op dit vlak kun je terugvinden bij de diensten Toetsing Bouwbesluit en GPR Gebouw.

ANDERE MEETMETHODE?

Nog niet zeker of MGP wel de juiste methode is om te sturen op je duurzaamheidsdoelstellingen? Kies er dan voor om eerst met ons in gesprek te gaan en de alternatieven te bespreken. Met de Duurzaamheidsroute maken wij je duurzaamheidsdoelstellingen inzichtelijk en denken wij met je mee over hoe deze het beste te verwezenlijken zijn. Zo kan het zijn dat het inzichtelijk maken van je CO²-prestatie en dit neutraliseren beter bij jouw organisatie past of blijkt juist dat je met BREEAM-NL de duurzaamheidsscore van je vastgoed inzichtelijk wil maken. Meer weten over de verduurzamingsmogelijkheden? Bekijk dan eens onze dienstlijn Duurzaamheid. Ook op het gebied van Veiligheid, Geluid, Onderhoud en Energie kunnen wij je ontzorgen.

MEER WETEN?

Neem dan contact op met onze manager Duurzaamheid:

Sander Lenders
088 9 600 900
s.lenders@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de MPG met:
+ Slim verduurzamen
+ GPR
+ Toetsing Bouwbesluit
+ DMJOP