GPR GEBOUW

Een lage energierekening betekent niet per definitie een duurzaam gebouw. Het is natuurlijk een begin. Maar als er bijvoorbeeld tijdens de bouw milieubelastende materialen gebruikt zijn, kun je een gebouw dan nog duurzaam noemen? Duurzaamheid bestrijkt de volledige levenscyclus van een gebouw. Hierbij moet dus niet alleen worden gekeken naar de energieprestatie, maar ook naar bijvoorbeeld de milieuprestatie van gebruikte materialen, circulariteit, toekomstbestendigheid en het welzijn van de gebruiker: ofwel people, planet, profit. Wanneer is je vastgoed dan werkelijk duurzaam? En hoe meet je dit? Dat is waar GPR gebouw in kan voorzien.

GPR GEBOUW: INZICHT IN UW DUURZAAMHEIDSSCORE

GPR gebouw is een veelgebruikt instrument dat berekent hoe duurzaam vastgoed is. GPR is gebaseerd op vijf thema's: energie, milieuprestatie van bouwmaterialen, gezondheid voor de gebruiker, gebruikskwaliteit en de toekomstwaarde van het gebouw. Voor elk van deze thema's krijgt het gebouw in zijn huidige vorm een score. Daarmee is de duurzaamheid inzichtelijk en meetbaar. Aansluitend kunnen er aan de hand van deze scores verbeterscenario's bepaald worden.

JUISTE KENNIS GPR GEBOUW

Om GPR gebouw op de juiste manier in te kunnen zetten, is behoorlijke bouwkundige en installatietechnische kennis nodig. Met name om het gebouw op de juiste manier in kaart te brengen, zodat verbeterscenario's realistisch en haalbaar bepaald kunnen worden. Nibag is gecertificeerd GPR Expert en helpt je hier graag bij. Wij houden ons dagelijks bezig met gebouwinspecties, het adviseren bij beheer en onderhoud en het realiseren van vastgoedplannen. Wij kennen zowel de theorie als de praktijk. Daardoor kunnen wij niet alleen de GPR gebouw score bepalen, maar kunnen wij ook gericht duurzaamheidsmaatregelen voorstellen.

WAAROM NIBAG VOOR GPR?

• Flinke bouwkundige en installatietechnische kennis in huis;
• Helder overzicht van je huidige duurzaamheidscore;
• Indien gewenst: maatregelpakket om duurzaamheidscore verder te verbeteren;
• Voor nieuwbouw en bestaande bouw;
• Sluit aan op wet- en regelgeving.

GPR GEBOUW DOOR NIBAG

Wij ondersteunen onder andere gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en zorginstellingen bij het doorlichten van hun vastgoedportefeuille op duurzaamheid. Daarbij zetten wij GPR gebouw in voor bijvoorbeeld de bestaande woningbouwvoorraad van woningcorporaties of voor utiliteitsgebouwen, zoals gemeentelijk vastgoed. Wanneer jij je vastgoed laat doorrekenen met GPR gebouw, ontvang je van ons een helder inzicht in je actuele duurzaamheidscore. Indien gewenst, uitgebreid met voorstellen voor maatregelpakketten om deze score verder te verbeteren. De resultaten van het door ons verrichte rekenwerk en de verbeterscenario's worden met je besproken en in een heldere rapportage aan jou gepresenteerd.

MEER WETEN?

Neem dan contact op met onze manager duurzaamheid:

Sander Lenders
088 9 600 900
s.lenders@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de GPR gebouw met:
+ Slim verduurzamen
+ Duurzaamheidsroute
+ Duurzaamheidsadvies