DMJOP

Verduurzamen is een belangrijk onderwerp voor gebouweigenaren. Net zoals het achterhalen van de kosten voor het onderhoud voor de komende jaren. Twee vliegen in één klap slaan? Schakel Nibag dan in voor een DMJOP. Dit is namelijk een combinatie tussen een MeerJarenOnderhoudsPlan en een Maatwerkadvies. Zo weet je met één inspectie wat de onderhoudskosten zijn voor de komende jaren én waar (en wanneer) de verduurzamingsmogelijkheden liggen.

BEPAAL MET HET DMJOP HET IDEALE MOMENT OM TE VERDUURZAMEN

Met een maatwerkadvies bepalen wij de mogelijke verduurzamingsmaatregelen van je pand(en) met de daarbij behorende kosten. In de MJOP staan de kosten van het onderhoud uitgezet in de tijd. Door deze twee te combineren, kun je het meest ideale moment voor werkzaamheden bepalen. Daarnaast worden met een DMJOP ook dubbele kosten gespaard door te kijken of werkzaamheden, die invloed op elkaar hebben, samengevoegd kunnen worden.

HOE WERKT HET DMJOP DAN IN PRAKTIJK?

Je wilt eigenlijk dit jaar pv-panelen laten plaatsen. Uit het MJOP blijkt dat over een paar jaar de dakbedekking vervangen moeten worden. Daarom besluit je pas pv-panelen te plaatsen nadat de dakbedekking is vernieuwd. Zo voorkom je met een DMJOP niet alleen extra kosten, maar ook extra werkzaamheden met de bijbehorende overlast.

TWEE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP: GECOMBINEERDE INSPECTIE

Het MJOP wordt opgesteld aan de hand van de conditiemeting NEN2767 en het maatwerkadvies aan de hand van een energielabel conform de BRL9500-01 en 9500-03. Wij hebben inspecteurs die voor beide gecertificeerd zijn. Dit betekent dat onze inspecteurs voor een DMJOP slechts één keer bij je over de vloer hoeven te komen. Zo beperken we de overlast voor de gebruikers van je pand(en).

VOLGENDE STAP MET VERDUURZAMEN

Aan de basis van het DMJOP kan een verduurzamingscertificering/maatlat gekoppeld worden. Hiermee wordt niet alleen gekeken naar de verduurzaming van je pand(en) maar ook naar de impact die het onder andere heeft op de gebruikers, omgeving en het milieu.

GPR gebouw: Wil je naast de energieprestatie meer inzicht verkrijgen in de duurzaamheid van de pand(en) is GPR gebouw de methode. Naast energie wordt er getoetst op Milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

BREEAM: Met BREEAM verkrijg je inzicht in de duurzame staat van het gebouw en verduurzaam middels een certificatie methode. Middels deze methode wordt je pand(en) op negen thema`s getoetst: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

GRESB: GRESB is de methode om inzicht te krijgen in duurzaamheidsprestatie van de totale vastgoedportefeuille.

WELL: Hierbij staat de gezondheid en het welzijn van gebruikers en bezoekers van het pand op de eerste plaats, certificeer en verbeter het pand middels het WELL certificeringssysteem.

Co² footprint: Vind je de sturing op Co² uitstoot binnen de organisatie belangrijk? Co² footprint geeft inzicht in de Co² uitstoot van de totale organisatie. De maatregelen voor het terugdringen van de Co² uitstoot van het pand kunnen opgenomen worden in het DMJOP.

NIET ALLEEN VOOR HET ONDERHOUDEN VAN HET VASTGOED

Of het nu gaat om het uitvoeren van NEN 2580 inspectie om aan de wettelijk verplichting te voldoen of een NEN 2767 conditiemeting: bij ons ben je aan het juiste adres. Wij kunnen je op verschillende vlakken bij het onderhoud van je vastgoed ondersteunen. Ook als je eigenaar van bijvoorbeeld een monumentaal pand staan we graag voor je klaar bij bouwtechnisch onderzoek of bij een restauratie. Niet alleen op het vlak van onderhoud kunnen wij volledig ontzorgen, maar ook op het gebieden van Energie, Veiligheid, Duurzaamheid en Geluid kunnen wij je helpen. Zo zorgen wij ervoor dat je vastgoeddata helemaal op orde komt met Centrale Vastgoedsturing of kijken we hoe we samen je vastgoed kunnen verduurzamen met Slim Verduurzamen.

MEER WETEN?

Neem dan contact op met onze adviseur/inspecteur:

René Kokke
088 9 600 900
r.kokke@nibag.nl