NIBAG HELPT VESTEDA BIJ UITGIFTE GROENE OBLIGATIE

Onlangs debuteerde woningbelegger Vesteda met haar inaugurele groene obligatie. Deze obligatie is in het leven geroepen om te kunnen investeren in het verduurzamen van hun vastgoed. Vesteda heeft hiermee een primeur te pakken. Zij zijn namelijk de eerste partij in Nederland die deze constructie op woningen toepast. Met gepaste trots mogen wij melden dat wij hierbij een handje hebben geholpen.

GREEN BOND OM VASTGOED TE VERDUURZAMEN

Voor de obligatie maakt Vesteda gebruik van de 'green bond' constructie van ABN AMRO. Hoe werkt zo'n groene obligatie? Een institutionele belegger koopt een 'schuldbewijs' van een bank of bedrijf. Vervolgens wordt deze lening ingezet om projecten te kunnen verduurzamen. In dit geval is Vesteda dus diegene die de obligatie verstrekt en beleggers kunnen deze kopen. Vesteda zal de opbrengst gaan gebruiken voor het financieren van woningen met een minimum A EPC label. Ook zullen zij hiermee woningen met een laag energielabel met minimaal twee stappen te verbeteren tot minimaal een C-label.

Om de lening te krijgen, moest Vesteda aan allerlei eisen voldoen. Nibag heeft geholpen om hiervoor de bewijslast aan te leveren. Zo moest er aangetoond worden welke energiebesparende maatregelen er genomen gaan worden en moest de CO2 reductie bepaald worden. Dit heeft Nibag voor hen uitgezocht.

Bron

DUURZAAMHEID

Wij helpen jou bij het beantwoorden van je duurzaamheidsvraagstuk. Samen doorlopen wij hiervoor een aantal stappen. Deze gebruiken wij om op een specifiek thema te sturen. Daarnaast kunnen we duurzaamheid ook combineren met een van onze andere dienstlijnen.

Lees hier meer over onze dienstlijn Duurzaamheid.

MEER WETEN?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze dienstlijn Duurzaamheid? Neem dan contact met onze manager Duurzaamheid op!

Sander Lenders
088 9 600 900
s.lenders@nibag.nl